gaSTon Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Witam,zakupiłem w sklepie GunFire replike AK105 (RK-08)Replika przyjechała z naładowaną baterią więc postanowiłem ją przestrzelić ,a tu nagle HU chodzi luźno i w każdym położeniu kulka leci w dół, ,, rozebrałem replikę i patrze ,że w komorze nie ma dystansera. Gdzieś słyszałem ,że najlepiej dystanser zrobić z wkładu dugopisowego ,ja zrobiłem ,i umieściłem ,to już w ogóle kulki nie chciały latać.chciałem wyciągnąć zespół lufy z frontem ,próbowałem wybić tego pina ale za chiny ludowe nie chciał wyskoczyć ,jakby był zaplombowany . PS.czym żółte smarują te gumki ,że tak lekko się wsuwają do komory. Proszę o pomoc w tej sytuacji. POZDRAWIAM! Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Witam. Owszem, dystanser można zrobić z wkładu od długopisu, jednak na uwadze trzeba mieć jego średnicę i długość. Skoro kulki "nie leciały" to możliwe, że był zbyt duży, a jak wiemy nie jest on elastyczny - więc mógł blokować kulki. (ewentualnie coś mogłeś złożyć źle i to jest tego efektem) Jeśli chodzi o pin: pamiętaj, że wybija się go w odpowiednim kierunku. Jedna ze stron pinu ma wypustki - to powoduje jego blokowanie się w otworze. Jeśli tłukłeś na ostro w złą stronę, przeciągałeś te wypustki przez otwór, czego nie polecam na dłuższą metę. Chiny najprawdopodobniej smarują to olejkiem sylikonowym. Aby rozwiązać Twój problem - znajdź airsoftowy dystanser albo po prostu kup nową gumkę w komplecie z dystanserem i zamontuj, zawsze wyjdzie to na dobre względem stocku. Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 Ok,temat do zamknięcia ,wkład pomógł ,musiałem po prostu uciąć sam koniec wkładu .Teraz to kręci dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts