Fandel Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Witam otóż mam taki problem: Podczas strzelania kulki wystrzeliwują (jak chcą) jedna idzie w lewo, druga w prawo, trzecia w sam środek.. Czasami trzy kulki z rzędu polecą w środek a następne już w lewo/prawo.. Do najbliższego serwisanta mam niezły kawałek drogi więc chciał bym się was poradzić co mogło by być przyczyną tak zróżnicowanych kierunków lotu kulki (po wystrzale od razy można zauważyć, że kulka idzie w lewo/prawo bądź środek) Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Problem jest pewnie z komorą hop up(dystanser), chyba że to stock więc nie ma co się dziwić :P PS: Po jakim dystansie kulki zaczynają skręcać??? Quote Link to post Share on other sites
Fandel Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 w lunecie skręt widać czasem momentalnie po wystrzeleniu czyli jakieś 5m, dziś będę wymieniał gumkę hop up na guardera zielona, komora to PDI zobaczymy czy to pomoże, w tej chwili mam gumkę systema energy i dystanser wymieniony na twardszy, czy to może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 A jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
Fandel Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 próbowałem na 0.30, 0.36, 0.40 takie same rezultaty, jeszcze myślałem nad tym, że coś z lufą może być nie tak (ale nie bardzo wiem co skoro kulki lecą w prawo i lewo) za 30min - 1h dostanę gumkę więc zobaczymy czy wymiana cokolwiek pomoże :> Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Marka kulek. Quote Link to post Share on other sites
Fandel Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 0.30 - G&G(białe) 0.36 - Guarder(zielone) 0.40 - Guarder(czarne) Co prawda na 0.36 zauważyłem, że odległości rozrzutu są najmniejsze ale jednak są ;/ Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Do komory PDI wsadź stockowy dystanser. Wyczyść lufę, wyczyść i obejrzyj gumkę i komorę, sprawdź czy Ci się jakiś syf nie nazbierał w dyszy i w cylindrze, ewentualnie czy nie ma za dużo smaru. Zobacz czy lufa nie ma żadnych zadziorów i czy wszystko jest ok ze śrubkami od regulacji hopa i ramionami. Idź do lasu lub do budynku postrzelać do celu, byle by w jakieś miejsce gdzie nie ma wiatru. Używaj odpowiednich kulek dla wartości fps. Ale przede wszystkim to zmień dystanser na stockowy od komory PDI. P.S: Miałem podobny problem, u mnie śrubki od regulacji i ramiona fiksowały. Zrobiłem taki sam patent z regulacją na śrubie od góry jak w VSR i wszystko śmiga pięknie. Quote Link to post Share on other sites
Fandel Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 Na pewno obadam to co napisałeś Kazana :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts