14100715 Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Witam, posiadam taką oto puszkę na maskę przeciwgazową. http://imgur.com/a/h4gNi#0 Jak widać jej stan nie zachwyca. Znaleziona na złomie, czy w jakimś takim miejscu (dostałem ją). Wydaje mi się, że jest to jakaś przedwojenna wersja. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś napisał mi coś więcej. Widoczne blaszki nie ja mocowałem, ale mogą się przydać. Mianowicie planuję puszkę wypiaskować (mam nadzieję, że nie uszkodzę blachy- ktoś już robił taką operację na tych puszkach?), dziury wypełnić spawem, czy czymś takim. Na koniec dorobić uchwyt i całość oddać do chromowania, niklowania. Ot taki stary kufel na piwo. :D Jednakże zależy mi na identyfikacji puszki, więc za każdą informację będę wdzięczny. :) Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Kilka dodatkowych pytań: 1. Sprawdzałeś czy nie ma żadnych oznaczeń i bić (o ile coś widać pod taką warstwą farby)? 2. Możesz podać jej wymiary i wrzucić zdjęcie wieczka od wew. strony? 3. Czy te żłobienia dochodzą aż do denka? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Sprawdź czy są oznaczenia na klapce od pudełeczka na zapasowe szkiełka. Bez tego to nic się nie ustali. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts