Seba13 Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 (edited) Do gunfire dotarła nowa dostawa latarek G-light. Chciałbym jakąś zakupić. Patrzyłem na jakiego mactronica powyżej 700 lumenów. Zaintrygował mnie stosunek mocy do ceny tych latarek z gunfire. Ktoś potrafi ocenić faktyczną moc oraz skupienie światła tych latarek? BTW. Nie potrzebuje opinni typu - Kup mactronica, bo tak. Z góry dzięki! Edited March 26, 2014 by Seba13 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 c300/c900 wyglądają dziwnym trafem dokładnie jak ultrafire c8, która stoi na moim biurku. Obstawiam, że wychodzą z tej samej, chińskiej fabryki, więc możesz spokojnie poczytać recenzje ultrafire c8 (z diodą xm-l t6 to c900, z q5 to c300), a tych powinno trochę być. Należy się spodziewać chińskiego wykonania - u mnie na przykład gwint na, który nakręca się koronę (jeżeli można to tak nazwać) jest trochę krzywo nacięty (ale tego się zbyt często nie odkręca, ja musiałem wymienić szybkę). U znajomego, który ma inną, chińską latarkę po jakimś czasie włącznik się "zużył" i tryby przeskakiwały przy mocniejszym potrząśnięciu, ale to da się naprawić po prostu wymieniając sam włącznik (kilka zł maks.). Ja mam wersję bez wyboru trybów i jeżeli ma to być latarka na replikę to raczej taką polecę - przy krótkim włączeniu tryby często się zmieniają, a używanie z włącznikiem "żelowym" (który swoją drogą jest absolutną porażką) to już może być kompletna dyskoteka. Pomijając takie szczegóły to latarka całkiem wytrzymała, świeci ładnie i daleko (250 metrów można raczej włożyć między bajki) i do tej pory zdawała egzaminy "bojowe". W budynkach potrafi czasami oślepić osobę trzymającą latarkę (zwłaszca, jeżeli masz już oczy przyzwyczajone do ciemności). Dokładniejszej recenzji poszukaj na torch.pl, jestem na 99% pewien, że tam jest). Jeżeli szukasz czegoś raczej w cenie c900 to raczej dołożyłbym jeszcze kilkanaście złotych i kupił najtańszego solarforce'a od grega, jeżeli w cenie c300 to ultrafire c8 z xml t6 bezpośrednio od Chińczyków (np. dx.com) - odpowiednik c900 - wyniesie cię ~połowę ceny c900 (a przynajmniej mnie kosztował jak sprowadzałem dla siebie). Quote Link to post Share on other sites
Seba13 Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Raczej nastawiłem się na mactronica, ale jak pisałem, zaintrygowała mnie cena i moc tych latarek. Szukam jednak czegoś z wyższej półki, dającego mocny i skoncentrowany strumień światła. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts