Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Na dobry początek.

Recommended Posts

Czołem koledzy. Mój pierwszy post, więc się witam. Andrzej, 25 lat - Warszawa. Chciałbym zacząć przygodę z asg. Chętnie przyłączę się do jakiejś grupy. Jestem totalnym amatorem, nigdy się w to nie bawiłem, ale strasznie mi się to podoba. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, dlatego fajnie by byo gdyby ktoś mi przybliżył mniej więcej jak wygląda temat. ps. podobają mi się karabiny typu m16, m4 i podobne. Nie chciałbym się plakować w plastikowe zabawki, tylko w porządny sprzęt.. Ale gazówka, elektryk, sprężyna? Trzeba mieć odbyte jakieś szkolenia, pozwolenia? Co kupić na początek? Mój budżet kompletny (bron, akcesoria, strój, szkolenia, pozwolenia i co tam jeszcze trzeba to do 4000 zł.) Jest jakieś miejsce w Warszawie gdzie mógłbym coś pooglądać, przetestować, ewentualnie się douczyć? Strasznie się zajawiłem i chciałbym pójść w dobrą stronę, a nie błądzić od początku, bo w takm układzie pewnie tylko bym się zniechęcił.. Ktoś pomoże? :)

Edited by endrju89

Nie trzeba mieć pozwoleń, szkoleń. Jeśli podobają Ci się eMki, to raczej elektryczne (nie gazowe ani sprężynowe). Przeczytaj temat http://forum.wmasg.p...bor-ostateczny/ jak widzisz w tym temacie jest pełno wymienionych replik pierwszej klasy. Czas na ciuchy :icon_razz: jakie kamuflaże Cię interesują? Chcesz być amerykańcem, niemcem, polakiem, brytyjczykiem? No i najważniejsze- OCHRONA OCZU! Na tym się nie oszczędza, jak to mówią. Są gogle, okulary; gogle parują ale więcej chronią (zawsze jednak można dorobić wentylatorek); okulary mniej chronią ale nie parują. Polecane firmy to m.in.: ESS, Bolle, Uvex. W sprawie grup, miejscówek wejdź w dział Lokalne środowiska, lub w zakładkę Społeczność i tam wszystko sobie wyszukasz. Mam nadzieję, że pomogłem :icon_biggrin: Pozdrawiam

P.S. Przeczytaj poradniki w dziale, bardzo dużo się dowiesz.

Edited by wikitor99