Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zacinający się gearbox v3

Recommended Posts

Po tym jak się zatnie to wszystkie zębatki są w swojej prawidłowej pozycji? Miałem przypadek, że występowały takie same zacinki. Okazało się, że pierwsza zębatka podskakiwała lekko do góry i zacinała się w położeniu pod kątem i stockowa bateria nie dawała rady jej ruszyć (widać to było po odłączeniu koszyka silnika). Pomogło podłączenie do LiPo, ale to tylko leczenie a wiadomo, że lepiej zapobiegać więc do wymiany poszły łożyska (okazało się, że jedno było jakieś felerne) i podkładkowanie. Po tych zmianach wszystko śmigało ;)

Zębatki wydają się ustawiać w prawidłowej pozycji. Nie widzę żadnych odchyleń, ale zauważyłem, że jak przełożę gearbox na drugą stronę to ruch jest trochę dalszy, może to coś pomoże. Dodatkowo po podłączeniu batki same zębatki w gearboxie chodzą płynnie.

Mam podobny problem ze swoim rk-02 replika strzelała dobrze przez jakieś 3000 kulek potem spust w trybie pojedynczym czasami sie blokował a jak juz udało mi sie go wcisnąć słychać dźwięk tak jakby (chciała strzelić a nie mogła). W gb wszystko sprawdzilem juz kilka razy, zębatki selektora ( niewiem czy tak to sie dokładnie nazywa http://www.sklep.air...152201547_2.jpg ) jest dobrze ustawiona. Replika na auto strzela jak powinna a na semi lipa zacina sie lub dźwięk jaki wspominalem wcześniej

Edit: dźwięk wydaje się taki jakby strzał ale w bardzo wolnym tempie

Edited by kalfior