ziomax Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Witam zastanawia mnie czy ten Anorak jest warty swojej ceny i czy dany sklep internetowy na którym się znajduje ktoś zna (kojaży) http://vitiazspec.com/p/1530/353/anorak-ss-lato-z-rzepem-kamuflaz-kombinezony-maskujace-mundury-i-maskalaty.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 http://rus.mil.pl/main/pl/artykuly/143/partizan_zz_vitiaz_specoznaszczenie.html Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 3, 2014 Author Report Share Posted April 3, 2014 Aha, czyli warto i opłacalnie... Dziękuję ;) Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 3, 2014 Author Report Share Posted April 3, 2014 A jeśli chodzi o noszenie takiego czegoś, to czy mogę założyć na to nakolanniki i ochroniarze na łokcie? Czy by mnie wyśmiano xd Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 A dlaczego ktoś miałby Cie wyśmiać? Dbasz o kolana i łokcie - spoko, a nawet dobrze. Chyba, że jechałbyś na jakąś imprezę historyczną i w danym okresie ochraniacze nie były wykorzystywane, ale to też raczej nikt by się nie śmiał, a raczej poprosił o zdjęcie w celu zachowania wierności rekonstrukcyjno-stylizacyjnej. Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 3, 2014 Author Report Share Posted April 3, 2014 Niby Ruski się wzorowały na waffen SS robiąc te maskałaty, więc czy można zrobić z takiego maskałata reko Waffen SS ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Stylizacje na pewno (na moje amatorskie oko), ale czy rekonstrukcje? To już zależy od akceptowalnego poziomu niekoszerności. Szukaj i pytaj tu. Tam są ludzie, którzy się tym zajmują i którzy jeżdżą na różnego rodzaju imprezy ASH więc oni najlepiej się znają. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Nie, rekonstrukcji z tego nie zrobisz. To, że się wzorowali nie znaczy, że jest to 1:1... Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 Czyli stylizacji z tego też nie idzie zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 A więc ostatnie pytania... - Pod maskałat wkłada się cokolwiek, czy samego zakładamy na gołą skórę? - czy chełm m88 ten którego używają SWATY z odpowiednim pokrowcem lub bez, ładnie by się komponował z Anorakiem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Hełm. Jak Ci wygodnie - albo zakładasz na mundur, albo na jakieś "levele" bieliźniane, albo na gołą skórę jak Ci ciepło... Hełm o który pytasz to inaczej FRITZ lub PASGT. Rosjanie używają RBR PASGT, więc możesz go śmiało użyć do stylizacji na żołnierza/funkcjonariusza FR (inna kwestia czy będzie pasował stylizacyjnie akurat do Partizana...). Inna sprawa, że egzemplarz o którym pewnie myślisz jest baaardzo słaby... Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 Mam na myśli tego http://www.specshop.pl/images_medium/Fosco_M88_Helmet_1.jpg Kiedyś kupiłem i posiadam ten *hełm i nw czy się nada Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 No to jak wyżej - do stylizacji na 'Rosjanina' tak, do Partizana nie bardzo... Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 Mi się wydaje, że jak bym dał radę przemalowac na wzór anoraka albo pokrowiec http://cdn1.redcart.pl/templates/images/thumb/11525/200/200/pl/0/templates/images/products/11525/8add757687ac0082d07d325e01eafe6e.jpg taki sobie kupił to jeszcze by uszło Quote Link to post Share on other sites
ziomax Posted April 5, 2014 Author Report Share Posted April 5, 2014 chyba więcej już nie wymodze... Dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts