Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nie działający hop up ? AK 47

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z moim ak 47, chodzi o to że jak bym nie regulował hop up kulta leci zawsze tak samo. Z odległości ok 3m jest to różnica 10 cm co do miejsca strzału. Przy okazji myslałem nad zmianą komory hop um na aluminiową, czy to dobry pomysł ?

Pozdrawiam.

A, to trochę mój błąd. Napisałeś o 74, a ja pomyślałem o zwykłym AK.

W każdym razie, zmień gumkę na np. przezroczystego Guardera, dodatkowo teflon-fix, usztywnij body i lufę wewnętrzną. Całość wyniesie Cie jakieś 40zł (30 - gumka, 5 - izolka, <5 - taśma teflonowa) plus koszty przesyłki gumki.

Zakładam, że będziesz wymieniać gumkę pierwszy raz. Z przezroczystym Guarderem uważaj, ponieważ jest bardzo kruchy i łatwo jest go uszkodzić.

Tyle razy czytałem o tej kruchości, a swojego przezroczystego Guardera nakładałem chyba dwa czy trzy razy i nic nie pękło, nie urwało się. Pierwszy raz w życiu zmieniałem gumkę HU. Nie wiem, może ja fuksa miałem, może moje trzęsące się ręce działały wtedy bardzo precyzyjne albo to jakaś ściema z tą kruchością przezroczystego Guardera.