Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 G001 problemy ze strzelaniem

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z moją gietą. Kupiłem ją, wszystko działało dobrze. Po jakimś czasie padły jednak zębatki i przy okazji postanowiłem zwiększyć fps'y. Wymieniłem w niej: cylinder, głowicę cylindra, tłok, głowicę tłoka, dyszę, zębatki i dałem sprężynę 120. Wszystko wymieniałem osobiście. Oczywiście kiedy złożyłem nie działało tak jak trzeba - po podłączeniu hi-capa i oddaniu strzału kulka wylatuję na 5-10 m i od razu spada na ziemię jakby hop-up działał odwrotnie i zamiast podkręcać do góry, podkręca w dół :icon_biggrin:. Gdyby tego było mało po kilkunastu strzałach przestaję strzelać. Kulki zatykają się w lufie. Cały gearbox jest szczelny, na każdym odcinku łącznie z komora - dysza. Od razu powiem, że przez dziurkę adaptera magów widać kawałek komory hop-up i może tutaj kryje się problem złego dostarczania kulek albo w tym, że kołnierz gumki się wywija bo gdy ręcznie włożę kulkę do komory i oddam strzał staje ona na początku gumki i trzeba oddać drugi żeby wyleciała. Kompletnie nie wiem co robić, a na forum nie znalazłem kogoś kto by miał podobny problem. Proszę o w miarę szybką pomoc, ponieważ w sobotę mam strzelankę. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam!

Nie no, wygląda to ewidentnie na problem z dyszą jak dla mnie. Możliwe, że wchodzi za płytko w komorę i dopiero drugą kulką wypycha pierwszą. Otwórz geara, odpal filmik na youtube i zobacz czy wszystko jest jak należy. Skoro nie bangla na stockowej to coś pomieszałeś podczas składania.

ASTkilo23 ma kilka dokładnych filmów o giecie Aresa, przyjrzyj się co i jak powinno leżeć.

Spróbuj jeszcze postrzelać bez adaptera, na magu do g36

Edited by MrMCET