Adix191 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Witam! Mam problem z moją gietą. Kupiłem ją, wszystko działało dobrze. Po jakimś czasie padły jednak zębatki i przy okazji postanowiłem zwiększyć fps'y. Wymieniłem w niej: cylinder, głowicę cylindra, tłok, głowicę tłoka, dyszę, zębatki i dałem sprężynę 120. Wszystko wymieniałem osobiście. Oczywiście kiedy złożyłem nie działało tak jak trzeba - po podłączeniu hi-capa i oddaniu strzału kulka wylatuję na 5-10 m i od razu spada na ziemię jakby hop-up działał odwrotnie i zamiast podkręcać do góry, podkręca w dół :icon_biggrin:. Gdyby tego było mało po kilkunastu strzałach przestaję strzelać. Kulki zatykają się w lufie. Cały gearbox jest szczelny, na każdym odcinku łącznie z komora - dysza. Od razu powiem, że przez dziurkę adaptera magów widać kawałek komory hop-up i może tutaj kryje się problem złego dostarczania kulek albo w tym, że kołnierz gumki się wywija bo gdy ręcznie włożę kulkę do komory i oddam strzał staje ona na początku gumki i trzeba oddać drugi żeby wyleciała. Kompletnie nie wiem co robić, a na forum nie znalazłem kogoś kto by miał podobny problem. Proszę o w miarę szybką pomoc, ponieważ w sobotę mam strzelankę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Jak znam życie to kupiłeś za krótką dyszę. Mierzyłeś stockową? Edited April 12, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Adix191 Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Dysza była co do milimetra równa ze stockową ( 24 mm ). Dzięki za szybką odpowiedź! Edited April 12, 2014 by Adix191 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Tu się liczą dziesiąte milimetra, zmierz suwmiarką. Quote Link to post Share on other sites
Adix191 Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Niestety przy sobie nie posiadam. Nie miałem pojęcia, że dziesiąte mm robią aż taką różnicę :icon_eek2: Edit. Zamontowałem stockową dyszę i problem dalej występuję. Edited April 12, 2014 by Adix191 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Hmm... W komorze nic nie grzebałeś? Hopa na maxa nie nakręciłeś? Quote Link to post Share on other sites
Adix191 Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Nic z tych rzeczy. Hop-up nawet na zero ustawiałem. Wymieniałem tylko części w gearboxie, lufa z komorą spokojnie leżała. Edited April 12, 2014 by Adix191 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Nie no, wygląda to ewidentnie na problem z dyszą jak dla mnie. Możliwe, że wchodzi za płytko w komorę i dopiero drugą kulką wypycha pierwszą. Otwórz geara, odpal filmik na youtube i zobacz czy wszystko jest jak należy. Skoro nie bangla na stockowej to coś pomieszałeś podczas składania. ASTkilo23 ma kilka dokładnych filmów o giecie Aresa, przyjrzyj się co i jak powinno leżeć. Spróbuj jeszcze postrzelać bez adaptera, na magu do g36 Edited April 12, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 I jak masz pod ręką sprawdź na innej gumce hopa... Czasami wystarczy tę samą włożyć jeszcze raz... Quote Link to post Share on other sites
Adix191 Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 To chyba jednak na pewno ta dysza jest problemem. Gumki innej nie mam, a wsadzenie tej od nowa nic nie dało. Co myślicie o tym, że bym nakleił coś na tylną część listwy popychacza , żeby dysza nie szła tak daleko do tyłu ? :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Do tyłu to niech sobie idzie, bo inaczej zaczniesz mieć problem z podawaniem kulek... ale zazwyczaj,jeśli jest to sprawa dziesiątki milimetra to pomaga podszlifowanie czoła listwy żeby wypychała dyszę ciut dalej... Quote Link to post Share on other sites
Adix191 Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 No właśnie między dyszą, a komorą była taka szczelina, że bez problemu wchodziły obok siebie dwie kulki. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 a nie zapomniałeś zamontować sprężynki przy komorze hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts