Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 (edited) Czy wiecie gdzie obecnie można dostać w Polsce jakąś ciekawą Mkę ze stajni KWA lub EA? Macie może jakieś info o dostawach bo w popularnych sklepach typu zbrojownia wszystkie sensowne modele są 'w oczekiwaniu na dostawe' - pytanie ile realnie trzeba czekać :icon_razz: Zaraz po świętach zamierzam obdzwonić taktycznych, azteko i zbrojownie ale czy na ten moment macie może jeszcze jakieś pomysły w razie gdyby wyżej wymienionym towar się skończył? Może ktoś z was niedawno kupował i może się podzielić informacją :) Z góry dzięki Edited April 20, 2014 by Lisek_krakow Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 http://www.asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=246 Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Author Report Share Posted April 20, 2014 Tak wiem, ale ceny z kosmosu :) jakieś alternatywy? Quote Link to post Share on other sites
Szturmowysnajper Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4783 Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Author Report Share Posted April 20, 2014 Nadal cena jest wysoka KWA MOD2 chodził po 800-900. Podobno bardzo dobrym zamiennikiem jest EA ale gdzie to dostać :/ Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 W lepszej cenie znajdziesz jedynie używki. Era "tanich" KWA się skończyła wraz z zerwaniem umowy z duńską firmą ASG przez KWA o rebranding. Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Author Report Share Posted April 20, 2014 Rozumiem, a co myślicie o generacji USA (KWA) bo teraz tylko taka jest dostępna. Tak naprawde z tych tańszych to tylko to co przesłał Szturmowy czyli M4 KWA MOD1/2. Quote Link to post Share on other sites
Szturmowysnajper Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Nic innego aktualnie nie widzę, tańsze od tego co ci podesłałem to tylko używki lub nowe chinole :P Typu Cyma Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Author Report Share Posted April 20, 2014 Napaliłem się na emkę :P wydaje się najbardziej uniwersalną bronią na terenie otwartym. Boje się kupować używki bo dopiero zaczynam przygodę z ASG i nie znam się na bebechach :( Mój budżet to max 1000zł i KWA MOD1/2 najbardziej mi odpowiada z racji swoich małych gabarytow jak na M4 i wagi poniżej 3kg. Jeżeli nie uda mi się dostać KWA/EA to pewnie kupie MP5 SD6 ICS/Cymkę :) Ewentualnie zastanawiam się nad CM16 Raider R8-L od G&G (http://azteko.pl/gg-raider-cm-16-r8-l-bk-p-6818.html) chociaż wszyscy straszą plasticzanym body :/ Quote Link to post Share on other sites
Said Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 plasticzane body G&G lepsze niż znalowe KWA. Do tego absu dodają włókno szklane. Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 20, 2014 Author Report Share Posted April 20, 2014 Jesteś pewien? Miałeś obie repki w łapie? Opinie są baaardzo podzielone. Ogólnie przyjęte że metal > plastic :) Quote Link to post Share on other sites
Szturmowysnajper Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 (edited) To oczywiste że plastikowe body słabsze od metalowego ... jak chcesz używać karabinu w lesie to w przypadku uderzenia lufą o jakieś drzewo może ci pęknąć body ... nie raz takie sytuacje widziałem i tak też zakończyła żywot w kuble moja 1 replika :icon_razz: @ EDIT Jak masz 1000zł co nie jest małą ilością hajsu to popatrz coś w desent emek ICS'a lub używanych G&P lub KWA... poczytaj temat gdzie masz wszystko co powinno być w dobrej emce i będziesz wiedział na co patrzeć ... Bo iść w G&G za 1000 to nonsens tak samo jak w cyme ... bo to chinole ! Edited April 20, 2014 by Szturmowysnajper Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 To oczywiste że plastikowe body słabsze od metalowego ... Plastik plastikowi nie równy, repliki z tworzywa mogą być bardziej wytrzymałe niż te wykonane z metalu, wszystko zależy od jakości zastosowanych materiałów. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Szturmowy, dopiero co w swoim temacie pytałeś co to KWA, więc może nie doradzaj innym :S Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 21, 2014 Author Report Share Posted April 21, 2014 Dzisiaj jade oglądać używaną M4 KWA MOD2, stuningowana u taktycznych na 600zł wiec zobaczymy co to będzie ^^ podziele się wrażeniami jak wróce. To oczywiste że plastikowe body słabsze od metalowego ... jak chcesz używać karabinu w lesie to w przypadku uderzenia lufą o jakieś drzewo może ci pęknąć body ... nie raz takie sytuacje widziałem i tak też zakończyła żywot w kuble moja 1 replika :icon_razz: @ EDIT Jak masz 1000zł co nie jest małą ilością hajsu to popatrz coś w desent emek ICS'a lub używanych G&P lub KWA... poczytaj temat gdzie masz wszystko co powinno być w dobrej emce i będziesz wiedział na co patrzeć ... Bo iść w G&G za 1000 to nonsens tak samo jak w cyme ... bo to chinole ! Jeżeli decydowałbym się na plastika to G&G za 600zł z azteko, http://azteko.pl/gg-raider-cm-16-r8-l-bk-p-6818.html Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 To oczywiste że plastikowe body słabsze od metalowego ... jak chcesz używać karabinu w lesie to w przypadku uderzenia lufą o jakieś drzewo może ci pęknąć body ... nie raz takie sytuacje widziałem i tak też zakończyła żywot w kuble moja 1 replika :icon_razz: @ EDIT Jak masz 1000zł co nie jest małą ilością hajsu to popatrz coś w desent emek ICS'a lub używanych G&P lub KWA... poczytaj temat gdzie masz wszystko co powinno być w dobrej emce i będziesz wiedział na co patrzeć ... Bo iść w G&G za 1000 to nonsens tak samo jak w cyme ... bo to chinole ! Jeżeli dla kogoś G&G to chinol, to przepraszam. :hahaha: Chyba, że Chiny przejęły kontrolę nad Tajwanem i tego nie zauważyłem. @ Szturmowy - zastanów się co piszesz. Najpierw twierdzisz, że plastikowe body są be, a w kolejnym zdaniu polecasz eMkę ICS mieszczącą się w pułapie 1.000 zł. Nie wiem czy zauważyłeś, ale stosując to kryterium cenowe polecasz ICS z serii Universal z plasticzanym body :icon_lol: Mała prośba, jak polecasz tak obszerny temat to wskaż go w linku, bo tak to można szukać igły w stogu siana. :icon_cool: Sorry za offtop. Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 21, 2014 Author Report Share Posted April 21, 2014 Okaj, udało mi się ją wyrwać. M4 KWA CQR MOD2 body full metal, front plasticzan. Po zmianie precki, sprężyny, gumy, cylindra + MOSFET. Dzięki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Jeżeli dla kogoś G&G to chinol, to przepraszam. :hahaha: Chyba, że Chiny przejęły kontrolę nad Tajwanem i tego nie zauważyłem. Jeszcze jeden offtop, ale kwestią wyjaśnienia - Tajwan jest częścią Chin, gdyż Chiny to kraina historyczna, na którą składają się Chińska Republika Ludowa (kontynentalne Chiny) i Republika Chińska (czyli Tajwan). Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 xxx768 No proszę Cię, eMki G&G są całkiem dobre tylko wtedy, gdy nie rusza się gearboxa co nie zmienia faktu, że stosunek cena/jakość wypada jak chińczyk. W G&G płacisz ze dwie stówy za samą kontrolę jakości... Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 plasticzane body G&G lepsze niż znalowe KWA. Do tego absu dodają włókno szklane. Ale bebechy tyłka nie urywają. Quote Link to post Share on other sites
Lisek_krakow Posted April 22, 2014 Author Report Share Posted April 22, 2014 Byłem dzisiaj u taktycznych. Z początkiem maja ma być duża dostawa replik KWA. Ceny rzecz jasna będą wyższe. Chłopaki zbierają powoli zamówienia pre-order wiec jeżeli ktoś myślał nad zakupem to trzeba się spieszyć bo towaru może zabraknąć zanim przyjdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 xxx768 No proszę Cię, eMki G&G są całkiem dobre tylko wtedy, gdy nie rusza się gearboxa co nie zmienia faktu, że stosunek cena/jakość wypada jak chińczyk. W G&G płacisz ze dwie stówy za samą kontrolę jakości... Nie powiedział bym żeby G&G wypadało jak chińczyk. Tu sie pojawia kwestia tego, że czasami wypada duzo gorzej niż chińczyk zasięgowo - fakt - ale wykonanie i kultura pracy nieporównywalna. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Wykonanie - nie wiem jak z plastikowymi replikami od nich, ale mój model GR16 miał bardzo kruchy korpus, odczuwalny luz na kolbie i słabo spasowany chwyt przedni. Muszka też miała pewien luz na boki a zębatki i sprężyna nie wytrzymały nawet roku normalnego użytkowania... Zęby poszły po 3 miesiącach więc czy ja wiem, czy ta kultura pracy jest istotna? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts