Rom121 Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 (edited) witam mam problem ze swoją repliką. jest to m14 cyma, kupiona stosunkowo niedawno więc wykluczam wady spowodowane upływem lat. przestała działać, kulki wylatują z lufy w nieregularnych odstępach, co 3-4 strzał uda się wystrzelić a to i tak z dużym spadkiem mocy. o strzelaniu serią można w ogóle zapomnieć, "seria" składa się z 3-4 kulek, niektóre kulki lecą lobem od razu po wyjściu z lufy, inne w ogóle tylko się z niej wytaczają... gdy strzelam niezaładowaną bronią wszystko brzmi w porządku jednak gdy podłączy się maga dźwięk staje się "dławiący" i nie brzmi tak samo jak bez kulek. problem ten pojawił się u mnie drugi raz- za pierwszym razem rozebrałem replikę na części pierwsze (poza gearboxem, bo nie chcę tracić gwarancji, poza tym podpięty do batki brzmiał i pracował zupełnie normalnie), nie zdiagnozowałem problemu, złożyłem z powrotem i wszystko zaczęło działać normalnie. wytrzymało jedną strzelankę i znowu padło. w związku z tym zapytuję czy ktoś ma pojęcie co może być przyczyną? póki co nie chcę odsyłać na gwarancję, bo poprzednio wysłałem i...otrzymałem po 8 tygodniach w tym samym stanie :icon_neutral2: Edited April 20, 2014 by Rom121 Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Musisz rozebrać i sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Musisz rozebrać i sprawdzić Fachowa porada... Przyjrzyj się gumce HU, dyszy, popychaczowi dyszy, sprężynce popychacza dyszy, ustawień hopka, dystanser, kulki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Za miękki kołnierz gumki. Podpal zapalniczką na chwile i szybko zgaś, zmontuj wszystko do kupy. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Fachowa porada... Przyjrzyj się gumce HU, dyszy, popychaczowi dyszy, sprężynce popychacza dyszy, ustawień hopka, dystanser, kulki. Gdybym ja się nie odezwał temat nadal by siedział bez odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 (edited) Gdybym ja się nie odezwał temat nadal by siedział bez odpowiedzi Nie zwracaj na niego uwagi. On lubi trollować własne forum. Edited April 22, 2014 by xxx768 Quote Link to post Share on other sites
Rom121 Posted April 22, 2014 Author Report Share Posted April 22, 2014 (edited) Za miękki kołnierz gumki. Podpal zapalniczką na chwile i szybko zgaś, zmontuj wszystko do kupy. jutro rozbiorę repkę i dam znać co z tego wyszło, dzięki Edited April 22, 2014 by Rom121 Quote Link to post Share on other sites
Rom121 Posted April 24, 2014 Author Report Share Posted April 24, 2014 wymieniłem gumkę hop up i póki co działa bez zarzutu. w sobotę okaże się czy wytrzyma pare godzin strzelanki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts