Szyrq Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Witam Jestem posiadaczem repliki SR16-M4 firmy JG. Mam ją parę lat, ale ostatnio niestety zbierała tylko kurz. Postanowiłem ją w końcu uruchomić i napotkałem na problem. Mianowicie po naładowaniu i podpięciu baterii nic się praktycznie nie dzieje. Czasem tylko minimalnie załapie. Sprawdziłem kable - przewodzą, silnik działa. Pogrzebałem jeszcze w gearboxie, ale mechanizm wydaje się być sprawny. Pytanie czy przeczyszczenie styków w selektorze ognia coś pomoże? A może wina elektryki spustu.Dodam, że replika niestety stała w nieco wilgotnym miejscu. Z góry dziękuję za jakieś wskazówki/rady. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Prawdopodobnie padła ci bateria, sprawdź na innej Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Skoro w wilgotnym to posprawdzaj styki. Następnie napięcie z akumulatora podaj. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Pożycz lipola albo nimha i dopiero napisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts