AreoMaxx Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Witam, jestem nowy w tym temacie więc zwracam się z pomocą to bardziej ogarniętych. Szukam repliki do 800zł(razem z baterią) najlepiej z metalu, może być bez zbędnych bajerów typu blow back. coś w stylu G36, AUG, M416. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Moja propozycja: http://gunfire.pl/pr...CV-EBB-TAN.html @down Tylko że w zestawie nie ma baterii, mam 1000zł na wszystko replika+bateria+ochrona na oczy. Edited May 2, 2014 by AreoMaxx Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Replika UMAREX-u nie jest najlepszym wyborem, po pierwsze niedostępna, po drugie firma nie najwyższych lotów. Jeśli pasuje Ci G36, to dołóż 250 lub 200 PLN i kup porządną replikę. Dobrym wyborem, zdecydowanie tańszym, będzie CM.011. W sprawie eMek nie wypowiem się, bo się nimi brzydzę, a AUG jest paskudny... :maniak_jezyk: Edited May 2, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 (edited) A jakie kulki do tego??(CM.011)0.25g?? Opłaca się dokupić MOSFET?? Bateria z zestawu czy wymienić na inną, jak tak to na jaką? Edited May 2, 2014 by AreoMaxx Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Kulki. Bateria. Ładowarka. Mosfet zawsze się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Powała, a czemu wersje z lunetą? Lepiej niech weźmie normalną z risem. Co do mosfeta, opłaca się, ale dużo lepsze są samoróbki. Tańsze i lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Emki Specna Arms są spoko. Tylko trzeba gumkę i kable wymienić Edited May 2, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 A na temat AUG ktoś się wypowie? W tej cenie jest ich sporo. Jaki polecacie kolimator? Wysłane przez Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Ja się wypowiedziałaem: (...) AUG jest paskudny... :maniak_jezyk: Paskudniejszy jest tylko FAMAS. Jeśli chodzi o kolimator do CM.011, ja wziąłbym Tactical 4 reticle sight, lub Aimpoint CompM2. Edited May 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Powała, ładowarkę owszem poleciłeś świetną, ale baterię jest z dupy. Lepszy i tańszy będzie odpowiednik Turnigy Nano-Tech, wyjdzie 60zł wliczając przesyłkę. Za ładowarkę wraz z baterią wybulisz koło 200zł. CM.011 jest prawie o 1kg lżejsze od JG/Boya... Moja propozycja: G36c Boya bo to replika dobrze wykonana, natychmiastowy tuning do 150zł (gumka silikonowa, dysza uszczelniona, lekka łożyskowana głowica tłoka, łożyska kulkowe, okablowanie niskooporowe), ładowarka Redox Beta 140zł (cudna), LiPol Turnigy Nano-Tech 7.4V 1800 mAH 25-50C (60zł). Ogółem tematów replik do 800zł jest dużo. Poszperaj o kałachach boya w wersji full steel, G36c Aresa i M4 Evolution Airsoft. Edited May 3, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 M416? Co to jest? Chodzi Ci o M4 czy M16? Aaaaaaaa... HK416 w nazewnictwie BF'a Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Tak, chodziło mi o HK416. To biorę G36 tylko cm czy boya??. Która lepiej wykonana? A bateria to jak, widzę zdania podzielone. Wysłane przez Tapatalk 2 Edited May 3, 2014 by AreoMaxx Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Osobiście stawiam na CM.011, choć zdania i opinie są podzielone. Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 Boya jest cięższa, czyli teoretycznie więcej metalowych części. Wysłane przez Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 Jaki magazynek mid-cap do G36? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Mid-cap do G36. Edited May 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Po przeczytaniu wszystkiego złożyłem zestaw i proszę o jego ostateczną ocenę. Kolimator-http://gunfire.pl/pr...r-R-G-1x35.html Replika-http://gunfire.pl/pr...011-czarny.html Kulki-http://gunfire.pl/pr...5g-1000szt.html a te nie będą?? http://gunfire.pl/product-pol-1152194857-Kulki-Rockets-Professional-0-25g-1kg.html?rec=101801105 Ładowarka-http://gunfire.pl/pr...zasilaczem.html Bateria-http://gunfire.pl/pr...Ah-7-4-20C.html Jeszcze ostatnie pytanie, czy ta bateria wejdzie do repliki?? Edited May 3, 2014 by AreoMaxx Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Zastanów się nad tą Cymką, bo wygląda jak kupa. Już lepiej AK full steel. Baterii Redoxa NIE KUPUJ! Chyba, że koniecznie chcesz przepłacić. Redox Beta na alledrogo znajdziesz taniej. Kulki G&G są zajebiste. Lipol Turnigy Nano-Tech 1800 mAh 7.4V 25-50A wersja z XT60 wchodzi bez stresu. A najważniejsze: bo kiego fiuta Ci kolimator? Bo to jest jedna z najbardziej zbędnych rzeczy w asg. Edited May 3, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Daj link do tego AK full steel, nie przekracza 460zł? To G36c od DBoys lepsze? Edited May 3, 2014 by AreoMaxx Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Nakieruje Cie. Szukaj karabinów serii RK (np. RK 01, RK 02 - różne numerki to różna rodzaje Kałaszy) z literkami S (stalowy) lub SW (stalowo drewniany), ale wątpie byś znalazł do 460zł. Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 Znalazłem tylko że najtańszy 481zł. To jest bardziej do CQB, chcę coś większego do lasu. A G36C DBoys?? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Zastanów się nad tą Cymką, bo wygląda jak kupa.(...) "Każdy ma swoich znajomych" - Ryzbor, co masz przeciwko CM.011, to że jest z plastiku? Ostre G36 też! Jasne, że nie z takiego jak replika ale ten ABS w Cymie ma zupełnie niezłą jakość. Zresztą do niedawna całe mnóstwo uczestników ASG, wręcz zachłystywało się jakością tej repliki i były wręcz rozchwytywane. Czyżby nagle tak bardzo spadły jej notowania?! (...)A najważniejsze: bo kiego fiuta Ci kolimator? Bo to jest jedna z najbardziej zbędnych rzeczy w asg. To prawda, osobiście też nie używam, jednak według wielu użytkowników ułatwia szybkie celowanie. Swoją drogą ten R/G zupełnie nie "przemawia" do mnie. Edited May 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Znalazłem tylko że najtańszy 481zł. To jest bardziej do CQB, chcę coś większego do lasu. A G36C DBoys?? Dlaczego do CQB? Bo ma krótką lufę? W airsofcie długość lufy ma znaczenie nikłe. Dużo ważniejsze są jakość kulek, lufy, złożenia (szczelność), gumka HU, dobrze dobrany cylinder. Krótka replika broni długiej (czyli np. AKSU czy MP5) nada się i do lasu i do budynków (oczywiście nie każda), a długa replika długiej broni (np. M16) nada się właściwie tylko do lasu. Oczywiście w budynkach też "da radę", ale będzie problem z manewrowaniem w ciasnych korytarzach i przejściach. Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 Kałachy mi się nie podobają, wole coś nowszego, wręcz futurystycznego. G36C cyma vs dboys tylko to rozważa. Wysłane przez Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Powała: poważnie? Sam mam G36c Boya. A jak dobrze wiesz, różne firmy różna jakość absu. Boyowski bije abs JG o głowę, faktura jest o niebo lepsza. Z tego co wiem starsza wersja giety Cymy była wychwalana, a nowsza, czyli CM.011 już niezbyt. Zresztą widać na zdjęciach, że faktura jest brzydka. Co do koli: mi utrudnia celowanie. Może koli dobrej jakości idealnie zgrane z lotem kulek który to znowu był leciały po sznurku.... AreoMaxx: przeczytaj najlepiej tematy na forum o G36C Boya i Cymy. Koniecznie porównaj zdjęcia plastiku. Edited May 3, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 3, 2014 Author Report Share Posted May 3, 2014 Powała: poważnie? Sam mam G36c Boya. A jak dobrze wiesz, różne firmy różna jakość absu. Boyowski bije abs JG o głowę, faktura jest o niebo lepsza. Z tego co wiem starsza wersja giety Cymy była wychwalana, a nowsza, czyli CM.011 już niezbyt. Zresztą widać na zdjęciach, że faktura jest brzydka. Co do koli: mi utrudnia celowanie. Może koli dobrej jakości idealnie zgrane z lotem kulek który to znowu był leciały po sznurku....AreoMaxx: przeczytaj najlepiej tematy na forum o G36C Boya i Cymy. Koniecznie porównaj zdjęcia plastiku. Tu masz rację, na fotkach lepiej wypada Boya, a bateria jaka tam wchodzi? tzn. jakie wymiary Turnygi się zmieści? Wysłane przez Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts