jakubpoz Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Witam Zakupiłem nową głowicę wentylowaną SHS i chcę ją założyć do swojej Cymy. Niestety nie mogę odkręcić tej stockowej głowicy ; / Jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Łeb śruby jest od wewnątrz tłoka. Poświeć sobie latarką do środka i zobacz co i jak. Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 Łeb śruby jest od wewnątrz tłoka. Poświeć sobie latarką do środka i zobacz co i jak. Okej, trzeba coś kwadratowego ; / A co to jest(na czerwono)? Czy to nie jest do zębatki silnikowej? http://imgur.com/6kL2xjH Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Tak to łożysko zębatki silnikowej. A głowice odkręcisz np w taki sposób: duży płaski śrubokręt ładujesz w ten kwadrat i zapierasz o brzuch by sie nie kręciło. dalej w łapę bierzesz tłok a od góry krzyżak i kręcisz. ale to mozolna robota jest niestety.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts