maciekSTW Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Witam wszystkich, jestem tu nowy i do tej pory zajmowalem sie glownie paintballem. ASG jakos mnie specjalnie nie interesowalo, do momentu kiedy natrafilem na filmiki z GBB w jakiejs M4. Jako ze jestem wiernym fanem M4/M16 to od razu naszla mnie ochota na taka replike, zwlaszcza ze w paintbalu te karabinki malo przypominaja prawdziwa bron lub w ogole, po za tymi typu magfeed za ktore niestety trzeba sporo zaplacic :/. Wiec zaczalem zglembiac tajniki GBB, ale przyznam ze myslalem ze bedzie to mniej skomplikowane. Poczatkowo znalazlem tanie repliki w cenie 500-700 zl i ucieszony pomyslalem ze to jest to, po co placic 1500... ale czytajac watki na waszym forum szybko mnie oswiecilo :icon_smile:, niestety zaglembiajac sie dalej w te troche drozsze tez czesto jest cos z nimi nie tak i pozostawiaja wiele do zyczenia. Dowiedzialem sie tez ze czesci roznych producentow wcale nie musza byc ze soba kompatybilne i przyznam ze juz zwariowalem. Im dalej czytalem tym wieksze zamieszanie, w zwiazku z tym postanowilem napisac tego posta bo przyznam ze przeczytanie 50 stron zabiera sporo czasu. Zwlaszcza ze czesc postow jest stara i byc moze juz nieaktualna, bo wpsominaliscie tam ze maja lub ze wyszly poprawione wersje jakiegos producenta. No i w zwiazku z tym jak wyglada na chwile obecna sytuacja z replikami GBB, czy zakup kazdej tanszej opcji bedzie sie wiazal z wydaniem kolejnych kilkuset zl ? Czy moze sa dostepne takie modele ktore w rozsadnych pieniadzach ( ok 1300 zl) oferuja dobra jakosc. Czy po prostu chcac miec dobra replike trzeba kupic najdrozsza lub kupic tania i liczyc sie z ciaglym upgradowaniem, bo wiem tez ze z niektorymi moze byc problem jesli chodzi o dostepnosc czesci :/ Myslalem nad M4A1 King Arms http://gunfire.pl/pr...plika-M4A1.html - wydaje sie byc calkiem ok no i z opisu wynika ze body i w srodku metal a przynajmniej niektore czesci, sa tez niby poprawione G&G w wersji II za ok tysiac zl. Niby w opisie pisze ze wszystko poprawione i usprawionie ale czy tak faktycznie jest ? Mam nadzieje ze bedziecie wyrozumiali bo temat jest mocno skomplikowany... Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Ja proponuję coś od WE, http://www.taiwangun.com/a-w-s-s-we-m4-gbb-type-with-open-bolt-system-black?from=listing&campaign-id=19 . W Twojej podanej kwocie się zmieści też Scar od WE, ale pisałeś tylko o eMkach. Przy replikach gazowych jest dużo grzebania, musisz wiedzieć gdzie leży problem jak coś nawali i jak go naprawić. Przy dobrej konserwacji i odrobinie szczęścia będziesz tylko musiał wymieniac uszczelki, żeby karabin działał. Poleca się także system N.P.A.S od RA-Tech, jeśli będziesz się bawił i w zieloną i czarną - umożliwiający Ci zmienianie ilości gazu podawanego przez magazynek (zmieniasz ilość fpsów w ten sposób). Możesz także trafić na nieszczelny magazynek, z tym są problemy. Tyle ode mnie, resztę zostawiam dla prosów od gazówek :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted May 31, 2014 Author Report Share Posted May 31, 2014 Ta opcja wydaje sie byc bardzo fajna, rozsodna cena i full metal jak widze lacznie z bufferem alu. Nie widzialem wczesniej tego modelu ani tej stronki, patrzylem jedynie na gunfire. Chyba czas sprzedac spluwe do paintballa :D Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Z WE przejdziesz przez mękę gazowego airsoftu. Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted June 1, 2014 Author Report Share Posted June 1, 2014 (edited) Ale co konkretnie masz na mysli ? Bo z tego co zdazylem sie zorientowac to kazda opcja ma swoich zwolennikow jak i przeciwnikow. Co mozesz powiedziec o tym konkretnym modelu ? http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Moze polecisz cos innego ? Edited June 1, 2014 by maciekSTW Quote Link to post Share on other sites
Ghimbo Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Też chciałem gazowe M4. Poczytałem trochę zachodnich forów szukając czegoś dobrego na początek, z odpowiedzi użytkowników wynika, że najlepsze repliki m4 gbb robi Inokatsu ale są bardzo drogie i rzekomo trudno dostępne. Wiele osób gorąco poleca KJW M4, teraz bodajże w wersji drugiej, które podobno jest najlepiej sprawującą się (mowa o stocku) gazową m4. http://arniesairsoft.co.uk/forums/index.php?/topic/164426-kj-works-m4-gbb/ http://shop.ehobbyasia.com/kj-works-m4-cqb-gas-blow-back-rifle-tanio-koba-design.html#.U4rMAPl_tp4 W WE bym się nie bawił w ogóle, chyba że w ichnie G39 bo z tymi jakichś poważniejszch problemów nie ma. PS Zaznaczam tylko, że nie miałem tego M4 w ręku a info zebrałem z internetu. Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted June 1, 2014 Author Report Share Posted June 1, 2014 (edited) Tak, inokatsu chyba rzadzi w tym temacie, ale wlasnie problemem jest cena :/ o KJW przyznam nie czytalem jeszcze wiec nie znam opini, co do WE to tak jak wspominalem ile pozytywnych tyle negatywnych opini z tym ze tyczyly sie one glownie chyba wczesniejszej wersji na pewno nie tej A.W.S.S, bo pamietam ze chodzilo o jakies plastikowe czesci i buffer byl tez plastikowy. W tej wyglada na to ze wszystko z metalu wiec nie wiem do czego mozna sie jeszcze przyczepic. Wiadomo ze nawet inokatsu ma tam jakies swoje mankamenty drobne, ktore chyba w gaziakach sa nie do wyeliminowania - przynajmniej na ta chwile...\ Widze ze jest tylko 100 drozszy od WE i mozna kupic w pl ciekawe jaki buffer jest w niej czy plastik czy alu, bo to ponoc tez daje dodatkowego kopa :icon_smile: Co prawda widzialem gdzies te buffery do kupienia i to calkiem nie drogo tyle ze za granica :/ No i jeszcze jedno pytanie z kad bede wiedzial ze ten KJW to wersja 2 ? :D moze jakies nr. seryjne ? Edited June 1, 2014 by maciekSTW Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted June 1, 2014 Author Report Share Posted June 1, 2014 Napisalem maila do military.pl z zapytaniem czy =389"]http://www.military.pl/kjw-tanio-koba-m4-a1-gas-blowback-rifle-metal_9416t?p[cat]=389 to moze tez juz 2 wersja, dam znac jak mi odpisza... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts