Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pistolet maszynowy Combat Zone MP 900

Recommended Posts

Witam.

Co dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG i jestem zupełnie zielony w sprawach związanych z wyborem repliki oraz sklepu. Ostatnio napatoczyłem się na replikę Combat Zone MP 900 w bardzo korzystnej (przynajmniej tak mi się wydaje) cenie 75zł.

Link: http://www.bron.pl/a...-mp-900-kal-6mm

Pytanie: czy warto ją nabyć? A jeżeli nie to dlaczego i jakie repliki moglibyście mi ewentualnie polecić.

Pozdrawiam. :icon_smile:

Edited by Sohu

Po pierwsze: nie kosztuje 75 tylko 94, ale to szczegół. Za taką cenę shotgun agm003. Czemu jej nie nabyć? Od razu widać, że w środku będzie jakiś badziewny plasticzny GB, a replika wypluje kulkę na hmmnm... Nie wiem ile dokładnie ale na pewno nie daleko (jakieś 5m?) A co się będę rozpisywał, poradniki przeczytał? Nie? Szukajki użył? No to miłego wieczoru ;)

Za taką cenę shotgun agm003. Czemu jej nie nabyć?

Oczywiście, już mój znajomy mi to polecał (podobnie jak wielu ludzi chwalących tą strzelbę na różnych forach i filmikach). Niestety z tego co mi wiadomo to nie ma już jej w produkcji i ciężko ją znaleźć w dobrych i polecanych sklepach (m. in. gunfire.pl).

Sohu myślałem z początku tak jak Ty:

"Te repliki nie mogą być tak złe, ludzie są przewrażliwieni".

Niestety szwagier przyniósł mi na testy replikę takiej klasy, G36. Trzymając to w ręku bałem się, że same się rozpadnie... Naprawdę, wykonanie takie, że szok. No ale pal to licho, liczy się w końcu jak to strzela, prawda?

No to wyciągnąłem karton i strzelam. Oczywiście kolega wyżej mocno przesadził pisząc, że kulki lecą na 5m, może miałem lepszy model chiniola, ale tamto g36 strzelało na 10m~. Kulki leciały dalej, ale o celności można było zapomnieć. Później puściłem z 3 metrów serię z bliska, kulki nie przebiły nawet cienkiego kartonu... Jak cienkiego? Mój CM121 (mający max 200fps) przebijał obie ścianki kartonu, tak więc wiesz... :icon_lol:

Jeżeli elektryk, to minimum CM030, CM121 to strzela, jest "dobrze" wykonane. Aktualnie na alledrogo wiszą chyba x2 deserty za 140zł~ używki. Z 20m bez problemu ustrzelisz człowieka, nośność mojej cymki oscyluje w granicach 30-35m~. Zależy od kulek, tego jak hop up ustawię i warunków.

Sprężynowej pompki w łapach nie miałem, więc się nie wypowiem :icon_wink:

Edited by sanex

Sohu myślałem z początku tak jak Ty:

"Te repliki nie mogą być tak złe, ludzie są przewrażliwieni".

Oj, ale ja tak wcale nie myślę :) Akurat to forum zostało polecone przez mojego znajomego (podobnie zresztą jak pompka, o której była mowa) tylko jest spory problem ze znalezieniem jej. Do tego, jak już znajdę, to trochę się boję, że będzie to jakiś podrobiony szit, który sam rozpadnie się w rękach.