Sohu Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 (edited) Witam. Co dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG i jestem zupełnie zielony w sprawach związanych z wyborem repliki oraz sklepu. Ostatnio napatoczyłem się na replikę Combat Zone MP 900 w bardzo korzystnej (przynajmniej tak mi się wydaje) cenie 75zł. Link: http://www.bron.pl/a...-mp-900-kal-6mm Pytanie: czy warto ją nabyć? A jeżeli nie to dlaczego i jakie repliki moglibyście mi ewentualnie polecić. Pozdrawiam. :icon_smile: Edited June 3, 2014 by Sohu Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Po pierwsze: nie kosztuje 75 tylko 94, ale to szczegół. Za taką cenę shotgun agm003. Czemu jej nie nabyć? Od razu widać, że w środku będzie jakiś badziewny plasticzny GB, a replika wypluje kulkę na hmmnm... Nie wiem ile dokładnie ale na pewno nie daleko (jakieś 5m?) A co się będę rozpisywał, poradniki przeczytał? Nie? Szukajki użył? No to miłego wieczoru ;) Quote Link to post Share on other sites
Sohu Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Za taką cenę shotgun agm003. Czemu jej nie nabyć? Oczywiście, już mój znajomy mi to polecał (podobnie jak wielu ludzi chwalących tą strzelbę na różnych forach i filmikach). Niestety z tego co mi wiadomo to nie ma już jej w produkcji i ciężko ją znaleźć w dobrych i polecanych sklepach (m. in. gunfire.pl). Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Poszukaj używek , na prawdę warto :) Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 (edited) Sohu myślałem z początku tak jak Ty: "Te repliki nie mogą być tak złe, ludzie są przewrażliwieni". Niestety szwagier przyniósł mi na testy replikę takiej klasy, G36. Trzymając to w ręku bałem się, że same się rozpadnie... Naprawdę, wykonanie takie, że szok. No ale pal to licho, liczy się w końcu jak to strzela, prawda? No to wyciągnąłem karton i strzelam. Oczywiście kolega wyżej mocno przesadził pisząc, że kulki lecą na 5m, może miałem lepszy model chiniola, ale tamto g36 strzelało na 10m~. Kulki leciały dalej, ale o celności można było zapomnieć. Później puściłem z 3 metrów serię z bliska, kulki nie przebiły nawet cienkiego kartonu... Jak cienkiego? Mój CM121 (mający max 200fps) przebijał obie ścianki kartonu, tak więc wiesz... :icon_lol: Jeżeli elektryk, to minimum CM030, CM121 to strzela, jest "dobrze" wykonane. Aktualnie na alledrogo wiszą chyba x2 deserty za 140zł~ używki. Z 20m bez problemu ustrzelisz człowieka, nośność mojej cymki oscyluje w granicach 30-35m~. Zależy od kulek, tego jak hop up ustawię i warunków. Sprężynowej pompki w łapach nie miałem, więc się nie wypowiem :icon_wink: Edited June 5, 2014 by sanex Quote Link to post Share on other sites
Sohu Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Sohu myślałem z początku tak jak Ty: "Te repliki nie mogą być tak złe, ludzie są przewrażliwieni". Oj, ale ja tak wcale nie myślę :) Akurat to forum zostało polecone przez mojego znajomego (podobnie zresztą jak pompka, o której była mowa) tylko jest spory problem ze znalezieniem jej. Do tego, jak już znajdę, to trochę się boję, że będzie to jakiś podrobiony szit, który sam rozpadnie się w rękach. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Tak serio, to wolałbym podróbkę i tak chińskiej strzelby, niż taki żart jak podałeś w linku :D Inne strzelby do 100zł też takie złe nie są, ale AGM003 jest najlepszy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Do 100zł możesz też kupić jakiegoś gaziaka bez BB, np http://www.taiwangun.com/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-stti?from=listing&campaign-id=19 Tylko dopytaj sprzedawcy czy ten model ma regulowany HU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts