Stri3lok Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Cześć, niedawno kupiłem cyme, i mam pewien problem. Co jakiś czas podczas strzelania z hi-capu który był w zestawie po podkręceniu nie lecą kulki. Wszystko pracuje tylko tak jakby magazynek był pusty. Po wyjęciu magazynka, przełączeniu na blokadę, i na pojedynczy dopiero zaczyna strzelać. Co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Może za mało kulek nasypałeś? I jakich, co prawda hajkapy tolerują wszystko, ale mi się kiedyś na chamskich żółciutkich (tylko testowałem) ściął się. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Wyjmujesz maga, wkładasz go i dopiero strzela? Po pierwsze jakie kulki? Może się po prostu tną (u mnie PeJoty i Rocketsy cięły się niczym emo nastolatka). Zrób mały test, podkręć hi-capa, a potem odciągnij ten dzyndzel, który znajduje się przy "ujściu" kulek z maga. Kulki powinny ładnie wystrzelić za jednym razem, natomiast jeśli będzie to strumień przerywany (czyli kilka kulek, przerwa, kilka kulek, przerwa...) to winne są kulki albo mag. Radziłbym najpierw przetestować lepsze kulki (G&G - u mnie się nie tną). Quote Link to post Share on other sites
Stri3lok Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 hmm, kulki mam Madbulle, co do maga to jak wyjmę z repliki i podkręcę jest wszystko super, problem jest podczas podkręcania gdy jest już podłączony do repliki. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Sprawdź komorę. Jakiej batki używasz, może dysza nie wyrabiać na full auto. Quote Link to post Share on other sites
Stri3lok Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 batki zwykłej, NiMH 8.4V 1100mAH gdy stockowa miała 1200mAH, czyli to raczej nie to.. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Popróbuj na innych magach, jeżeli to nie zmieni nic, to obstawiam uszkodzoną komorę. Ale to prawdopodbnie mag. Quote Link to post Share on other sites
Stri3lok Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 Ok, to mag, przestrzelałem 3 low capy po 30 kulek i ani jednego problemu, mam za to inny, czy ta część na wierzchu, zwlalniana przyciskiem powinna tak latać? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Lub nadlewka w komorze ale bardziej mag ;) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Część na wierzchu zwalniana przyciskiem ?Mówisz o hi-capie ?Ta klapka, którą podnosisz, żeby nasypać kompozytu czy sprężynę z dzyndzlem, która wypycha kulki z kanału ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 "Ta część na wierzchu zwaniana przyciskiem" - ja przez to rozumiem ten "ząb", który trzyma maga w replice, a zwalnianie przyciskiem to zwykłe "przyciśnięcie" zwalniacza magazynka. Jeśli to oto chodzi to nie, nie powinno latać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts