LimePeak Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Witam serdecznie, Kilka dni temu zakupiłem wyżej wymienioną replikę w sklepie taktyczny.com w Krakowie. Niestety ze względu na ogólne braki magazynowe był to model prezentacyjny, wyjęty z pudełka wiszący na ścianie. Sprzedawca zapewnił, że wszystko z nim ok, przestrzelany sprawdzony. Jako, że jestem zielony w temacie. Na pierwszy rzut oka wydawało się wszystko OK. Jednakże po zamontowaniu kolimatora 552 firmy ASG, musiałem go przestawić maksymalnie w prawo, żeby uzyskać "optymalną" celność. Później dokupiłem lunetę i specjalny uchwyt luneta+kolimator. Jak się okazuje. Celując z lunety na dystans 10-15 m, celując w środek tarczy, kulki lecą dużo w lewą dolną stronę, praktycznie trzeba celować od drugie tyle powyżej i w prawo ażeby trafić w środek.(Lunetę ustawiałem po kilka razy, nie ma szans, żeby aż taką poprawkę ustawić.) Kulki zamiast wylatywać prosto względem całej repki, wylatują w lewo. Nie znam się na tym ale wygląda to tak jakby cała lufa była przekrzywiona w lewą stronę. Dlatego zwracam się do was o radę. Gdy już pojadę do sklepu/serwisu. Na co zwrócić uwagę przy rozkręcaniu repliki przez serwisanta. Chciałbym się upewnić czy nie sprzedali mi wadliwego sprzętu, którego będą chcieli na "siłę" naprawić. Z góry dzięki, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 (edited) źle założona gumka hop-up, może przekrecona lufa. Wygląda na banał do naprawy, w sumie mozesz zrobic to sam. Nic nic wielkiego, wystarczy wyjąć lufe z komora i przekrecic gumke (a wlasciwie to dystanser) tak, zeby byl pionowo Edited June 8, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Wyciągnij komorę z lufą. Nie wyjmuj lufy z komory, nie dotykaj gumki i nie ruszaj dystansera. Przekręć lufę tak by frez (podłużne wgłębienie) na lufie pokrywało się z grzbietem na spodzie komory. Możesz też metodą prób i błędów próbować wycentrować lufę przekręcając ją w przeciwnym kierunku niż skręcają kulki. Na początek gdzieś tak o ok. 1 milimetr, to powinno zmienić tor lotu kulki. Quote Link to post Share on other sites
LimePeak Posted June 11, 2014 Author Report Share Posted June 11, 2014 Problem rozwiązany (chyba). Jak się okazało, luneta była lekko skrzywiona. Dzięki za wypowiedzi, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts