ShOoK Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Witam, przymierzam się do zakupu acoga 4x32, jakie polecacie na szynę 22? Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy jest to coś warte http://allegro.pl/show_item.php?item=4319756188 ? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Miałem okazje popatrzeć przez urządzenie podobnej klasy, ceny i jakości. A nawet właściwie tańsze. Obraz wystarczający jak na potrzeby ASG, przybliżenie stosunkowo uniwersalne. Potrzeba się przyzwyczaić do prawidłowego zgrywania oka z okularem, inaczej nie trafisz tam gdzie chcesz ani nie będziesz widział dobrze. Wytrzymałość zadziwiająco dobra, zwłaszcza na drobne zadrapania jakich w ASG nie brakuje. W tamtym egzamplarzu jedynie zmieniłbym montaż ale i na standardowym dało się swobodnie korzystać. Nie używałbym tego jednak na broni palnej, w takie zapewnienie nie ma co wierzyć jeśli nie jest poparte stosownym pisemnym certyfikatem. Ewentualnie na jakiejś wiatrówce, biorąc pod uwagę repliki ASG, nic się celownikowi nie stanie. Ten wygląda ogólnie całkiem przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Silna wiatrówka sprężynowa da bardziej w kość celownikowi optycznemu niż broń palna. Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 ja to chce tylko do asg, pytałem o producenta ale dostałem tylko odp. że zostało to zakupione w Hamburgu. Znalazłem jeszcze taki http://allegro.pl/show_item.php?item=4333035844 ta luneta podobno jest z z firmy element miał ktoś z nią może do czynienia? Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Poza brakiem podświetlenia i światłowodu, to żadnej różnicy. Bardzo możliwe, że na wyzerowanej regulacji krzyż i tak będziesz miał za bardzo po lewej stronie, przez co kulki nie będą leciały tam, gdzie celujesz i będziesz musiał brać je niemalże na krawędź widoku. Rozwiązaniem, w moim przypadku, okazało się rozłożenie ACOGa, wzięcia tej pierdółki ze środka, która ma nalepiony (?) krzyż celowniczy, obrócić do góry nogami, włożyć ponownie ładnie ustawiając sprężyny i ustawić. Wtedy normalnie można ustawiać, by kulki leciały mniej więcej tam gdzie celujesz. W przypadku mojego ACOGa z atrapą światłowodu już tego robić nie musiałem, ale brak świecidełka mnie boli... #edit. Z resztą, oznaczeń nawet nie ma. O wiele taniej znajdziesz. #edit2. http://wmasg.pl/pl/consignment?_authentication_token=314565613591534014690188470331737468861&category=&list=1&word=ACOG®ion=0&city=&price_from=&price_to=&pager=&limit=25 Edited June 15, 2014 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Ja mam ten od Lesia, zajebisty jest Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts