Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Niedziałający karabin M4 po roku nieużywania

Recommended Posts

Witam,

Mam pewien problem z repliką M4 od Socom Gear. Przez dwa lata działała jak najbardziej prawidłowo na akumulatorach 8,4 V, potem przestałem się bawić w ASG i ją odstawiłem na rok. Teraz kiedy chcę go sprzedać okazuje się, że nie strzela. Jeden z Panów zajmujących się naprawami replik powiedział, że to na pewno problem z silnikiem i napięciem, jego zdaniem trzeba zdecydowanie zamontować mocniejszy akumulator. Zakupiłem nowy akumulator 8,4 V od ASGDK i dalej nic. Zamontowałem nowy silnik od G&P M120 High Speed i dalej nic, z tym że teraz po naciśnięciu spustu widać, że tłok odrobinę się przesuwa, jakby skokowo. Słychać charakterystyczne klikanie. Wcześniej otwierałem dwa razy Gearbox, nie po raz pierwszy, i nie zauważyłem nic dziwnego, replika była po serwisie w asgshop i od tego czasu nie ruszana w środku. Pomożecie ?

Żadna pomoc i odpowiedź ??!! Raczysz sobie teraz żartować. Wszystkie objawy występujące u Ciebie są opisane w moim poradniku jak i rozwiązanie dla nich. A wpadłeś może na to, że po 2 latach zmiany chemiczne jakie powstały w Twoim akumulatorze 8,4V nie pozwalają na prawidłowe zasilenie tej repliki ?

Czy naprawdę jest aż tak ciężko wyciągnąć wnioski z poradnika który napisałem i uświadomić sobie że czas najwyższy na zmianę zasilania ?

Panie Moderatorze proszę się nie unosić i dokładniej czytać, ja poradnik dwa razy przewertowałem zanim odpisałem. Akumulator ładowany na mikroprocesorowej, po zakupie go oczywiście sformatowałem. Może zawczasu odpowiem, tak silnik prawidłowo podłączony biegunami. Jeśli nie okablowanie to coś innego może być przyczyną ? Facet, który ją sprawdzał twierdzi, że strzelała normalnie na innym silniku i akumulatorze, ale sam nie wiem czy faktycznie tak było. Pozdrawiam

• 1 month later...