MajorKirkor Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Witam, parę dni temu zamówiłem replikę CM 0.28, dziś ją dostałem odpakowałem, podładowałem akumulator wszystko spoko. Później zauważyłem, że gdy zmieniam tryb ognia z automatycznego na pojedynczy drążek przeskakuje za daleko. W ogóle nie zmienia trybu ognia na pojedynczy cały czas mam na automatycznym(drążek przeskakuje), również nie da się go zablokować. I tu pytanie z mojej strony próbować coś z tym zrobić czy wysyłać na gwarancję, czy może być to wada fabryczna ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
kowal1990 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Ja proponuję na gwarancję. Kupiłeś replikę z gwarancją więc wykorzystaj to. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Może być wada fabryczna: źle złożony przełącznik rodzaju ognia (nie drążek), lub źle zamontowany/uszkodzony przerywacz w gearboksie; albo obie te rzeczy jednocześnie. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 A nie po luzowała się śrubka od tej.wajchy? I sobie lata? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Śrubka się pewnie poluzowała, a brak pojedyńczego to zdaje się normalka w Cymkach 028 - wina pewnie leży w luzach na krzywkach selektora. Tu masz coś, co może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
MajorKirkor Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 (edited) A nie po luzowała się śrubka od tej.wajchy? I sobie lata? Poluzowała się ale ją dokręciłem, dokładnie taki sam efekt. Edited June 14, 2014 by MajorKirkor Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Pierw musisz założyć w odpowiedni sposób tą dźwignie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts