macck Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 (edited) Witam, czy te wersje różnią się czymś oprócz długości chwytu, kolby i przedłużenia lufy zewnętrznej? Denerwuje mnie niesamowicie długość g36k gdyż mam dodatkowo lufę guardera 455mm i tłumik. Chciałbym ją delikatnie przyciąć i wyfazować, wyrzucić przedłużkę zewnętrznej, założyć krótszy front i skrócić się te 10cm ewentualnie zmienić kolbę na magpulowską. Popełniłem błąd kupująć K (i jeszcze większy lecąc na promocję z długą lufą) i teraz chcę ją jak najbardziej z k©ompaktować. http://i490.photobuc...08/IMG_0076.jpg <- dobre rozmiary. Może się komuś nie podobać no ale są różne gusta i guściki. Tak więc zasadnicze pytanie, czy imitacje bloku gazowego w tych replikach są tej samej długości? Edited June 21, 2014 by macck Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Pamiętaj że przy zmianie lufy wewnętrznej na o wiele krótszą musisz zmienić także cylinder w gearboxie na inny typ Quote Link to post Share on other sites
macck Posted June 21, 2014 Author Report Share Posted June 21, 2014 Nie widzę takiej potrzeby, w gearboxie siedzi stock z K a replika ta w stocku ma lufę 356mm o ile pamiętam. przycięcie (jakimś dremelem, chłodząc lufę cieczą i zatykając watą żeby nie nawlatywalo opiłków do wewnątrz) wystających z tłumika dźwięku centymetrów da mi lufę długości w najgorszym wypadku stockowej lufy od G36k, czyli nic się nie zmieni. a wystaje jakieś 3-4 cm (bez przedłużenia lufy zewnętrznej) więc prawdopodobnie i tak skończę z lufą 5 cm dłuższą niż stock. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Chwyty są wymienne, ale nie lepiej po prostu zdjąć tłumik dźwięku jak planujesz i tak zostawienie lufy długości stocka w wersji k? Quote Link to post Share on other sites
macck Posted June 23, 2014 Author Report Share Posted June 23, 2014 Nie, bo bym musiał uciąć bardzo dużo precki chcąc użyć oryginalnego tłumika płomienia, a tak po zmianie frontów będzie to zaledwie 3 -5cm lufy tak aby schować ją 1-2 cm w głąb tłumika. Ponadto bardziej mi się podoba tępę puknięcie z repliki niż trzask. No i replika z tłumikiem fajniej wygląda ale to już są gusta i guściki. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Tak więc zasadnicze pytanie, czy imitacje bloku gazowego w tych replikach są tej samej długości? Dokładnie takie same. Inny jest front i przedłużka lufy. W ostrych długością różni się też kolba, w chińskich replikach (JG,Cyma) niestety jest kolba C w każdej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts