julietstrat Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Witam, Parę dni temu zakupiłem używaną replikę CM 0.28c i po dwóch strzelankach wyszedł na wierzch pewien problem. Mianowicie replika w trybie single przestrzeliwuje kulki. Żeby nie było niejasności wyjaśnię łopatologicznie. K - leci kulka P - pusty strzał PKPKPKPKPKPKP W trybie auto wygląda to mniej wiecej tak samo tylko częstotliwość wylatywania kulek jest nieco inna. Często wylatuje po kilka kulek. Akumulator mam NiMh stockowy 1100 mAh 8,4V. Ładowanie na pewno wyliczyłem dobrze. Świeżo po naładowaniu miał napięcie 9,58V. Dzisiaj postrzelałem trochę, 15 kulek poleciało ładnie, potem wystąpił ww. problem. Akumulator obecnie ma napięcie 9,1V. I tu mam pytanie - ponieważ jest to moja pierwsza replika i jestem kompletnym laikiem. Co mogło się zepsuć? Z rozebraniem repliki nie będzie problemu, bo w mechanizmach różnorodnych siedzę już jakiś czas. Powiedzcie mi tylko co mam sprawdzić i czy może to być wina akumulatora. PS. Magazynek to hicap, gumka HU stock, na wyłączonym HU występuje to samo. PS2 zanim ktoś powie, że było na forum to uprzedzam - nawet jak było to nie dało mi to wystarczającej odpowiedzi. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Sprawdź dyszę, popychacz dyszy, zębatkę tłokową (wypustki poruszające popychaczem), gumkę HU. Sprawdź jak radzi sobie cymka na innym magazynu. Quote Link to post Share on other sites
julietstrat Posted June 22, 2014 Author Report Share Posted June 22, 2014 Gumka jest dobra, mag ogarnę jutro jakiś i te części też jutro sprawdzę i napiszę co wyszło Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts