mafo Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Witam. Mam okazje kupic komplet gore-texu, ale mam male watpliwosci. Ubranie jest nowe, nigdy nie uzywane ale wyprodukowene w 05/2007. Wiecie moze czy gore-tex traci wlasciwosci z uplywem lat ? Dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 (edited) Tracić nie powinien, natomiast ubranie ochronne MON-u od dobrych kilku(może nawet 10-ciu, albo więcej), to już nie gore-tex. Gore-tex, który jeszcze był gore-texem, był naprawdę solidny. Jak byłem na szkole we Wrocławiu, na 55 osób zaledwie kilku szczęśliwców dostało stare solidne gore, reszta dostała nowszy sort. Nie wiem jak gdzie indziej, my mówiliśmy na to ceraty. Jakąś ochronę przed deszczem i oddychalność to dawało, ale na pewno nie była to jakość oryginalnego gore-texu. Ogólnie, jeśli zależy Ci na polskim kamuflażu, to bierz, bo wyboru i tak nie masz dużego, a jeśli po prostu chcesz "gore" w dowolnym kamuflażu poszukaj dpm'a, flecktarna, albo niemiecką oliwkę. Jakość na pewno nie będzie gorsza, a zapłacisz zapewne mniej. Edited June 25, 2014 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted July 5, 2014 Author Report Share Posted July 5, 2014 Dzieki Bociano. Zalezy mi na polskim kamo, ale ten zestaw sobie odpuszcze. 7 lat w magazynie to duzo. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Ostatnie kontrakty (od około 2-3 lat) są na membranie Gore więc nie powtarzajcie bzdur. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts