DariuszT Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 (edited) Hej Mam poblem otóż w moim "super pro Aimpoincie", który sprawiła mi kobieta w prezencie na tym pokrętle od włączenia i poziomu jasności w 99% wytarły mi się oznaczenia (zeszła całą czarna farba jaka tam była) i na ślepo musze go ustawiać/włączać przekręcając całym pokrętłem. Na zdjęciu poniżej jest początek problemu, obecnie ledwo pozostała tylko "2". Mazaki itp odpadają, bo to srebne to jakby jakiś metal i nic się nie trzyma (żadne markery, cienkopisy, rapidografy, pisaki do CD itp etc). Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to zrekonstruować? Podpowiedź w stylu zrób naklejkę średnio się sprawdzają w moim wykonaniu, bo próbowałem - z marnym skutkiem i dlatego pisze tutaj. Będę wdzięczny za sugestie. http://fotoo.pl/show.php?img=830591_img-0158.jpg.html Edited June 28, 2014 by DariuszT Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Korektor, ewentualnie wydrap oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Ja bym zdemontował nakrętke i wybił oznaczenia numerów, ale to wymaga tych pierdzielników z cyferkami :) Quote Link to post Share on other sites
rafbed494 Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Znajdź zdjęcie w internecie i od niego wytnij z kartki symbole, a potem białym szprejem wystarczy psiknąć. Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted June 29, 2014 Author Report Share Posted June 29, 2014 No w tym problem, że ciężko jest wyciąć z kartki sobie cyfry wielkości kilku mm :/ Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 A jakbyś sobie wypiłował/wygrawerował/nawiercił kreseczki/kropeczki i do tego napuścił trochę farby? Może to nie takie głupie :) Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted June 29, 2014 Author Report Share Posted June 29, 2014 Hmmm no to nie jest głupie rozwiazanie. Pytanie tylko czym? Nie chce o rozkręcać, bo już nie złoże aby działało, ale obadam co to konkretnie jest to metalowe i może jakoś wyżłobie jakieś punkciki.... Myślałem tez zrobić projekt w PS i wydrukować na laserowej na papierze samoprzylepnym Quote Link to post Share on other sites
terasnajpa Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Tez tak mialem ale w czym innym.Po prostu bierzesz skalpel,na papierze samoprzylepnym drukujesz cyferki,wycinasz,przylepiasz,malujesz sprayem zawierajacym akryl,po wyschnieciu zdejmujesz cyferki z papieru,cieszysz sie efektem.Dla chcacego nic trudnego :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Kup lidlową grawerkę za 3 dychy, i problem z głowy. Sam takową mam i daje radę. Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted July 5, 2014 Author Report Share Posted July 5, 2014 Hejka. Po przebadaniu kosztów i ilości energii jaką trzeba poświęcić na różne warianty ostatecznie postanowiłem poświęcić parę minut w Ilustratorze i przygotowałem takowa naklejkę (koło średnicy 15mm, 6 cyferek - 5 stopni i 0 rozmieszczone co 60 stopni) Potem laserowy wydruk na folii samoprzylepnej w drukarni i dzięki temu mam cały ich arkusz (ok 30 sztuk) za 3zł. Przeczyszczenie tej blaszki polską wódeczką, aby zmazać pozostałości oraz odtłuścić i mam super dobrze trzymające się, nie do (ro)zmazania oznaczenia lepiej wykonane niż fabryczne. Temat do zamknięcia, może komuś się przyda, bo pewnie nie jestem jedyną osobą z tym problemem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts