Ruciak_Spotter Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Jeszcze raz dziękuje, również i Tobie Hindus. Wątek zamykam i "nie do zobaczenia w lesie" ;3 Link to post Share on other sites
Powała Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 (edited) (...) Powala co możesz powiedzieć na temat eMki (...) Mam nadzieję, że pytasz o M14, bo na temat M4/16 mogę powiedzieć tylko że się ich brzydzę. M14 to nie eMka, to kultowy karabin który zastąpił "M1 Garand". Nieco zmodyfikowany jako M21 był używany jako broń snajperska, m. in. przez GROM. Zresztą po głębokiej modyfikacji używany do dziś. Miałem M14 dwóch producentów. Jest to jedyny karabin amerykański, tolerowany przez moje poczucie estetyki... :icon_wink: Początkowo używałem CM.032C RW, to niezła baza do tuningu snajperskiego ale w stocku "nieco" mu brakuje do snajperki, a jako replika szturmowa jest na poziomie podobnym do średniej klasy innych replik. Później miałem GR.14 Veteran i to jest replika, która w stocku niemalże dorównuje swoimi osiągami karabinom snajperskim (skuteczny zasięg na kulkach Xtreme 0,25 - 70 m). Niestety obydwa to niepomiernie długie "wiosła" (1,12 m) i z tego względu mało mobilne jako karabiny szturmowe. Tyle mojej wiedzy na temat wskazanego przeze mnie M14. :icon_biggrin: Edited July 4, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
Ruciak_Spotter Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Tak, chodzi mi o M14 (CM.032) :) A jak z awaryjnością (odpukać) owej repliki? :) Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Zależy co włożysz ;) Szkielet Gb podobno M140 ciągnie. Link to post Share on other sites
Powała Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Używałem CM.032 przez rok, później jeszcze kolega z teamu przez dwa lata, w końcu sprzedał ją z niewielką stratą, bo akurat nie było ich w sklepach. Kolega przy stockowych bebeszkach + precka 6,04 mm włożył jej M130, chodziła bezawaryjnie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts