Jebocz Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Witam wszystkich, jak się domyślacie chce zacząć swoją przygodę z ASG. Przeczytałem wiele poradników itp lecz nadal mam mętlik w głowie co do wyboru tego pierwszego żeby nie rozwalił się od razu, a dobrze mi służył pare lat. Z tego co wiem repliki specna arms są pożądne i taką chętnie bym zakupił tylko nie wiem jaką. Najlepiej coś z emek :). Tutaj macie pare linków do broni, chyba, że coś innego polecacie. http://gunfire.pl/product-pol-1152200030-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B01.html?rec=101801102 http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html?rec=101801105 http://gunfire.pl/product-pol-1152200033-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B04.html http://gunfire.pl/product-pol-1152203989-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B01-Half-Tan.html Dla mnie po za wyglądem i materiałem z którego są zrobione to za bradzo się nie różną, ale może jest różnica, której nie dostrzegam :P. A i zapomniałbym, głównie będe się strzelał w zamkniątych obszarach z tego co pamiętam to w tamtym miejscu jest limit do 350 fpsów, ale i żeby dał rade np w lesie chyba że nie to trudno. Z góry dziękuje za ewentualne rady. Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Wszystkie emki ze specny są takie same w środku. Wygląd zewnętrzny mają inny. do budynku wejdziesz, ponieważ dostaniesz słabszą sprężyne m90 chyba. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Jak musi być emka specny to bierz :). Pamiętaj jednak, że nie jest to replika gotowa do strzelania "prosto z pudła". Trzeba ją otworzyć i zrobić kilka rzeczy: -zmienić gumkę hu i dystanser -rozebrać i wyczyścić gb (dysza i cylinder zapaćkane smarem, kiedy na zębatkach go brak) i nasmarować ponownie -wypodkładkować zębatki -pokusić się o zmianę dyszy na uszczelnioną SHS'a - koszt to bagatela 14zł, a szczelność repliki wzrasta diametralnie Posiadam specnę i jestem z niej zadowolony. Skrobnąłem też jej recenzję (część 1) (część 2), dostępny jest również jej test u nas na wumazgu autorstwa Wicioka. Co do samego wyboru emki spośród kilku - wnętrzności mają te same, więc bierz to co Ci się najbardziej podoba :). Quote Link to post Share on other sites
Jebocz Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 (edited) Jak musi być emka specny to bierz :icon_smile:. Pamiętaj jednak, że nie jest to replika gotowa do strzelania "prosto z pudła". Trzeba ją otworzyć i zrobić kilka rzeczy: -zmienić gumkę hu i dystanser -rozebrać i wyczyścić gb (dysza i cylinder zapaćkane smarem, kiedy na zębatkach go brak) i nasmarować ponownie -wypodkładkować zębatki -pokusić się o zmianę dyszy na uszczelnioną SHS'a - koszt to bagatela 14zł, a szczelność repliki wzrasta diametralnie Posiadam specnę i jestem z niej zadowolony. Skrobnąłem też jej recenzję (część 1) (część 2), dostępny jest również jej test u nas na wumazgu autorstwa Wicioka. Co do samego wyboru emki spośród kilku - wnętrzności mają te same, więc bierz to co Ci się najbardziej podoba :icon_smile:. A jest jakaś replika która jest gotowa do strzelania ?, bo nie wiem czy poradze sobie z tymi rzeczami co napisałeś. Chyba że w jakimś sklepie z serwisem potrafią to zrobić. Do chodzi do tego jeszcze jakie te gumki, dystansery musze kupoić, ale chyba to będzie gdzieś na necie. I żeby nie była to jakaś badziwna chińszczyzna tylko coś lepszego :D Edited July 17, 2014 by Jebocz Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 W gunfire serwisuje teraz AnR z tego co ludzie plotkują, więc ich serwis da sobie z tym radę, a jako że replika jest kupiona u nich - kupione części zainstalują za darmo, trzeb tylko dać im znać ;). Quote Link to post Share on other sites
Jebocz Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 Ok wielkie dzięki jeszcze raz. Wygląda na to, że pozastaje mi wybrać tylko któryś z tych modeli, a o wymianie tych rzeczy poczytam. Jak by ktoś miał jakieś jeszcze sugestie to śmiało :D Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Od siebie proponuje kupic najtanszą wersje Specny, bez tych wszystkich szyn itp. które i tak nie są przeważnie potrzebne, zwłaszcza na początku i za zaoszczędzoną kasę kupić rzeczy, o których pisał fishbonee, tj. gumkę, dysze i ew. kable (choć moim zdaniem w M16 nie jest to konieczne), jeśli gunfire wymieni Ci to na miejscu - wtedy będziesz mieć replikę od razu gotową do strzelania :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts