MarekMac Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Muszę Ci wyjawić pewną tajemnicę: MP5PDW, będzie mieć tak samo dobre wyniki jak CM.028, a pewnie nawet lepsze... :icon_mrgreen: Może to i prawda, ale dopiero po wymianie gumki. W stockowym MP5 Galaxy, które widziałem HU nie działał i zasięg był biedny. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Na dobrą sprawę każda nowa replika w cenie do powiedzmy tysiąca złotych kwalifikuje się do wymiany gumki. Niestety fabryczne gumki albo są mizernej jakości , a o ile są w okolicach przyzwoitości to z reguły są źle założone. Z kontrolą jakości złożenia repliki w tańszych wersjach bywa różnie. Wojcieszy, z okularami i goglami jest tak, że w zasadzie powinno się je przed zakupem przymierzyć, bo nie wiadomo jak będą na buźce leżały. A i te Bolle i Uvexy są dobre, kwestia uwarunkowań indywidualnych. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Wojcieszy, z okularami i goglami jest tak, że w zasadzie powinno się je przed zakupem przymierzyć, bo nie wiadomo jak będą na buźce leżały. A i te Bolle i Uvexy są dobre, kwestia uwarunkowań indywidualnych. Właśnie z tym przymierzaniem będzie problem... Chyba będę musiał pojechać do Wrocławia na 1 dzień i wszystko tam kupić... Bo mam zamiar jeszcze rękawice, kamizelkę itp. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Kamizelkę sobie daruj narazie bo co będziesz w niej przenosił? Batonik, strzykawka (szybkoładowarka), buteleczka wody i jeden dodatkowy mag zmieszczą się spokojnie w mundurze. Na małych strzelankach co pewien czas bywa się na respie więc resztę gratów można zostawić tam. Lepiej więc zaoszczędź i kup za pare tygodni coś, co na pewno Ci się przyda, a nie teraz kupisz tanią i "uniwersalną" kamizelkę w której połowę kieszeni będziesz miał pustą, a za pare miesięcy, gdy będziesz miał co włożyć do tych kieszeni okaże się, że rzeczy te nie mieszczą się do kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Od czego jest ta szybkoładowarka ? To zapasowy magazynek czy coś co szybko ładuje ? Możecie dać przykład tej szybkoładowarki do tej mojej mp5 ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 To taki przyrząd dzięki któremu szybko naładujesz magazynek. Bardzo fajna rzecz. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Jeśli używa się Hi-capów, całkowicie zbędna, jeśli Real-, Low- lub Mid-Capów, absolutnie niezbędna. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Ta mp5 pomieści 250 kulek wiec chyba się opłaca. Poda ktoś poda model który będzie pasować do tej mp5 ? Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Dostajesz hi cap z mp5. Co oznacza że szybko ładowarka się nie przyda. Ale czy z galaxiakiem nie dostaje się szybkoładowary ? Hi capy to magazynki , do których wsypujesz kulki a potem kręcisz śrubką , żeby kulki zostały umieszczone na sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Sodium już ci napisał co i jak, a ładowarki kulek są uniwersalne, znaczy to że obojętnie czy będą to lowy czy midy, czy emkowe czy kałachowe to ogarniesz je tą samą ładowarką. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Czy taka ochrona głowy będzie dobra ? Hełm- http://www.taiwangun.com/replika-helmu-mich2000-wersja-light-8fields-coyote?from=listing&campaign-id=20 Pokrowiec na hełm- http://www.taiwangun.com/pokrowiec-na-helm-serii-mich2000-multicamo-acm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Hełm przed kulką uchroni, przed kawałkiem gruzu niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Czy taka ochrona głowy będzie dobra ? Hełm- http://www.taiwangun...&campaign-id=20 Pokrowiec na hełm- http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Jeśli koniecznie chcesz się dodatkowo obciążać, obciążać "kieszeń" i lubisz się pocić, to sobie kup... :icon_confused: Od lat używam wyłącznie baseballówki lub kapelutka i żyję... Daszek lub rondo dobrze ocieniają twarz i chronią oczy przed słońcem, hełm nie koniecznie. Przydaje się w CQB ale w lesie, to moim zdaniem, przerost formy nad treścią. Ps Poczytaj ostatnie posty Arenda i moje w temacie http://forum.wmasg.p...35-dobry-start/ Edited July 21, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Będzie dobry, średnio wygodny ale da radę. Nie wyobrażam sobie gry bez nakrycia ochronnego głowy. W naszych realiach 2 kg hełm kontraktowy to niewygodna przesada (moim zdaniem), natomiast plastikowe repliki są w sam raz. Nie ciążą, a skutecznie chronią przed kulkami, gałęziami lub gruzem. Kiedyś myślałem tak jak Powała, ale to się diametralnie zmieniło kiedy oberwałem dłuższą serię w bok głowy z SR25 (z 15-20m) która słaba nie była. Po 4-5 kulce obraz mi lekko ściemniał :icon_confused3: . Od tej pory noszę plastikową replikę hełmu, która mnie już kilka razy ochroniła przed niezłym dzwonem w mur/gałęzie oraz kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) (...) Kiedyś myślałem tak jak Powała, (...) Ja tak myślę od marca 2007 roku (debiut Mangusta w Konewce). Przez ten czas brałem udział również w kilku CQB (Piekary, Wistom) i tylko raz w tym czasie używałem hełmu (Piekary 2007 r., mój drugi występ w ASG) i nigdy więcej... nie mam zamiaru się "smażyć" w prodiżu. :icon_confused: Edited July 21, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 W NATO militaria które mieszczą się w moim mieście zakupiłem okulary bolle silium przyciemniane. Czy wytrzymają ? Jak przyjdzie moja replika to pierwszy strzał w te okulary będzie :-) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Nie rób tego, osłabisz tylko okulary, wytrzymają na pewno. Tylko czemu przyciemniane, pogarszają obserwację, zwłaszcza w lesie i w budynkach, gdzie docieranie światła jest ograniczone. Najlepsze są bezbarwne, bo choć żółte wyostrzają kontrast, to są bardziej widoczne dla przeciwnika. Edited July 21, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Jakoś mi to nie przeszkadza... Pierwsza wyprawa do lasu z bratem już była i jak się ubrał w moro i jakimiś krzakami się przykrył to zobaczyłem go tak jak bez nich... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Popytaj w tej sprawie na najbliższej lekcji Pana o fizyki... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Będzie gorzej jak będzie ciemniej - w budynkach, przy pochmurnej pogodzie czy wieczorem. Podzielam zdanie Powały - bezbarwne są najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 No to bezbarwne kupie jak będzie jakaś promocja lub coś takiego :D A teraz w ciemnych posiedze Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 23, 2014 Author Report Share Posted July 23, 2014 (edited) I kolejny raz znalazłem inną replikę. http://www.taniemili...ml#.U89sa-N_tA0 Czy to będzie lepsze od MP5 ? Ma więcej FPS więc będzie lepsza od tej poprzedniej broni (chodzi mi o las :icon_biggrin:) Te G36C prawie 2 razy więcej waży więc dla mnie to lepiej bo lubię ,,czuć" to co mam w dłoniach :icon_smile: Jak coś jest lekkie to dla mnie niewygodne :icon_biggrin: Czy możecie ocenić te bronie w skali od 1/10 i napisać dlaczego taka ocena ? I jakiej klasy jest ta replika ? I,II czy chińskie ? Edited July 23, 2014 by Wojcieszy Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 (edited) I kolejny raz znalazłem inną replikę. http://www.taniemili...ml#.U89sa-N_tA0 Czy to będzie lepsze od MP5 ? (...) Od MP5K i PDW na pewno będzie miał lepsze parametry użytkowe. Krótkie MP5 mogą z czasem pozostać jako broń zapasowa, natomiast G36C jest do tej funkcji za duże i ciężkie. Jeśli chodzi o inne modele MP5, różnica w parametrach będzie minimalna, ale G36 ma gearbox V.3 i tym góruje na tamtymi replikami. Jedyną wadą Gietek są drogie, wielkie, nieporęczne magazynki, ale to też można wyeliminować stosując adapter na "stanagi". Edited July 23, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 23, 2014 Author Report Share Posted July 23, 2014 Broń zapasowa ? Czyli taka którą będę używał jak mi się popsuje inna, czy może się mylę w określeniach ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Nie, miałem na myśli replikę, którą "dźwigasz" ze sobą po to żeby ją użyć w budynku (jeśli główna jest za mocna), lub gdy główna nagle Ci się zatnie i nie ma czasu nakombinowanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts