erykxdxd Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Witam. Problem jak w temacie, a dokładniej gdy na semi wciskam spust raz strzeli, albo i nie. Na auto nie ma problemu. Myślę, że to selektor ognia. Możliwe, że się mylę. Miał ktoś taki problem? Mam racje? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Czujesz jakieś przeskoki na spuście? Czy replika wydaje jakikolwiek dźwięk? Zauważyłeś grzanie się okablowania lub baterii? Sprawdziłeś czy krzywka selektora (element przykręcony od wewnątrz do selektora ognia) nie jest luźna? Czy w okablowaniu jest bezpiecznik? Sprawdzałeś go? Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted July 24, 2014 Author Report Share Posted July 24, 2014 Mozna powiedzieć że spust jakby inaczej chodzi. Jak przytrzymam to jakby akku się grzeje (czułem przez chwyt przedni). Na okablowaniu nie ma bezpiecznika (wyjąłem). Jeszcze go nie rozkręcałem, bo nie wiem co trzeba konkretnie sprawdzić :-) Oczywiście nie mam przed tym oporów :-) Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted July 25, 2014 Author Report Share Posted July 25, 2014 Dodam jeszcze że ten ciepły akumulator, to zapewne wina słabego przepływu prądu a w takim stanie silnik nie może ruszyć i stawia duży opór. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Sprawdź kostkę stykową, przerywać trybu ognia, i czy jest sprężyna od niego po stronie płytki selektora. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Teraz opór stawia nawet tryb auto :-/ Nic, zaraz zobaczę. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted August 1, 2014 Author Report Share Posted August 1, 2014 wina kostki stykowej :-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts