Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 To fakt - nie spodziewałem się, że TMki są w takich cenach. A co myślicie o dwóch półautomatach? Na pewno jest to bardziej ekonomiczne pod względem gazu, a co z punktami lansu? Też ważna rzecz ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 To jak lans na crocsy, albo bączki na boisku golfem 1.3 litra w gazie. :F Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 (edited) Nie otrzymałem odpowiedzi na pytanko :icon_biggrin: A jak mogę takiego G18 TM zakupić? Ten wyżej zalinkowany sklep przysyła do Polski? Edited August 24, 2014 by Elektrycerz Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Moje zdanie na ten temat już znasz z innego tematu. A jeśli glock to najlepiej byłoby brać TMa, ale skończy się na kjw. :F Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Masz na myśli, że i tak wezmę taniochę? Na TMy jest teraz przecena wiec zapewne kupie. Ktoś wie jak wygląda sprawa z transportem? Ten sklep dostarcza do Polski? I jeszcze jedno: jak długo potrwa promocja? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Dostarcza do Polski Jest szansa że do wartości z wysyłką doliczą ci wat i cło. O długość promocji pytaj sklep. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Dużo taka przesyłka może kosztować? Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Chyba jednak kupię dwa G18 od WE... Wiem, że to może nie jest najlepszy pomysł, ale planuję używać ich jako boczniaków, czyli góra raz-dwa na tydzień. Przecież te G18 nie mogą być aż tak słabe, że rozsypią się po roku i tysiącu kulek, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Po co zadajesz pytania na które sam sobie odpowiadasz. Chcesz informacji, polecam zacząć od : http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1&search_term=glock%20we http://bit.ly/1mExQ6V Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Wiecie, po prostu zdałem sobie sprawę, że poszukuję tak naprawdę zapychacza kabury z którego wystrzelę max tysiąc kulek w ciągu roku. Myślę, że nie ma sensu wydawać kasy na TM, bo po prostu bardziej opłaci mi się wydać te kilka stów na magazynki, oporządzenie lub tuning mojej głównej repliki. Myślę, że G18 WE nie jest aż tak beznadziejny, że popsuje się po 100-200 kulkach... Prawda? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 A ja myślę, że jak chcesz wypychać, którego ledwo będziesz wyciągał to kup Berette M92/M9 od STTi/SRC za 70-100zł. Strzela nawet przy bardzo niskiej temperaturze. Waży całe nic i jest idealnym wypychaczem. Skoro masz strzelać w lesie to po co marnować pieniądze na Glocka jak możesz je wykorzystać na coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Już mam gg105, ale realizm jest na poziomie niższym niż polska piłka nożna. Zawsze lubiłem g18 i pochodne, a poza tym blow-back to bardzo fajna sprawa, szczególnie przy ogniu automatycznym. Poza tym nie ukrywam że lans jest silny w tym glocku. Na razie kupię jednego + 50bb mag, ale jak okaże się w miarę dobry a na dodatek będę miał nadmiar gotowki to dokupię drugiego. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 No cóż, zrobisz jak uważasz. Każdy ma inne priorytety. Jedni wolą lans, inni użyteczność. Parę lat już strzelam i zauważyłem, że albo wyglądasz jak "wylansowany seba z osiedla" albo jesteś praktyczny w airsofcie. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Kupno tańszej repliki jest według mnie bardzo użyteczne, bo za zaoszczędzone pieniądze kupię coś bardziej przydatnego niż boczniak. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 No i liczą się te punkty lansu za dual glocka :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Dobre, nieźle się uśmiałem :icon_biggrin: Ooo, na TG jest przecena na G35 http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Opłaca się kupić, czy może pozostać przy G18? http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Są jakieś duże różnice pomiędzy tymi pistoletami? Czy magazynki z jednego pasują do drugiego? Pytam, bo zamierzam dokupić długi magazynek na 50 kulek. PS: Tylko nie piszcie, że to szajs od WE i rozpadnie się po tygodniu. Czy ja dobrze widzę, że G.18 C gen.4 nie ma Hop-upu? Czy w takim razie G.35 jest lepszy? Połączone. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 Czy do tego G35: http://www.taiwangun.com/g-35-gen-4-black-we?from=listing&campaign-id=19 Wejdzie długi magazynek z Taniemilitaria.pl? (Przepraszam za brak linku do magazynka ale z niewiadomych powodów hotel w którym teraz jestem blokuje dostęp do taniemilitaria.pl) Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152193238-Kolimator-do-MP5.html Ten kolimator od razu da się zamontować na MP5 (CM049J), czy może potrzebuję jakiejś dodatkowej szyny? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Tak, nie kupuj tego. Jak kupisz to zrozumiesz, nie polecam ani trochę. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 Też mi się zbytnio nie podobał, ale w końcu "do MP5". W takim razie, jakie polecacie inne kolimatory zamknięte/otwarte w granicach 100-150zł? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Żadnego. Poza lansowaniem nic ci to nie da. Używałem wyżej wymienionego na MP5 i był żałosny. Na AK używałem Waltherowego Red Dota i był fajny, ale co z tego jak traciłem czas na korzystaniu z niego. Albo ma być szybko i efektywnie, albo wolno i efektownie. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 No to ok. Mechaniczne w sumie też wyrabiają. To jeszcze jedna sprawa: zawiesiłem MP5 na pasie jednopunktowym i ganiałem tak ze 2 godziny, aż nagle zaczep w replice (takie metalowe coś za co się zaczepia karabińczyk, nie wiem jak to się nazywa) się urwał (albo ułamał). No i teraz pojawia się pytanie: wadliwy egzemplarz, czy może powinienem używać pasa dwu/trzypunktowego, aby zmniejszyć obciążenie tylnego zaczepu? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Dużo zależy od jakości repliki. mp5sd od CA nosiłem na bungee bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts