gomie Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Witam!Dostałem dzisiaj swoją replikę. Wystrzelałem około 50 kulek. W pewnym momencie, gdy chciałem wystrzelić następną kulkę pojawiło się "zgrzytanie" . I tak się dzieje cały czas, kulki nie wylatują. Bateria była w pełni naładowana, zgodnie z zaleceniami. Kulki, których używam to G&G P.S.B.P 0.25g. Co zrobić? Pozdrawiam. Liczę na odpowiedź. Edited August 6, 2014 by gomie Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Dokręć sobie silnik. W fabryce Boyi nawet na tym oszczędzają czas, więc trzeba to zrobić samemu. Poradniki co i jak ma na Youtube. Gdyby zabawa silnikiem nic nie dała, to masz powyrywane zęby na zębatkach lub tłoku. Rozumiem, że z czynności: Podkładkowanie Sameowanie Wymiana łozysk Żadna nie była zrobiona po zakupie? Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Temat wielokrotnie poruszany. Proponuję zapoznać się z całym tematem -> http://forum.wmasg.pl/topic/131654-g36-boyi/ Jeśli chodzi o problem, to spróbuj wyregulować śrubę dociskającą silnik. Quote Link to post Share on other sites
gomie Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 @MrMCET Nic nie robiłem, tylko naładowałem baterie i po kilkunastu strzałach się to stało. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Może być niefajnie, ale nie musi. Pobaw się silnikiem to się dowiemy. Quote Link to post Share on other sites
gomie Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Jest to moja pierwsza replika, więc obchodziłęm się z nią bardzo ostrożnie - ale jednak musiało coś się zepsuć :/ A gdyby regulacja silnika nie pomogła to gwarancja? Regulacja odbywa się poprzez tą śrubkę pod chwytem? Edited August 6, 2014 by gomie Quote Link to post Share on other sites
gomie Posted August 7, 2014 Author Report Share Posted August 7, 2014 Narazie działa. Pomogło dokręcenie śrubki. Dziękuje :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts