Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam !

Od pięciu lat biegam z pasoszelkami od Miwo (jedyne wady które zauważyłem to brak wystarczającej przestrzeni na oporządzenie oraz to, że się przemieszczają w trakcie biegu co jest bardzo denerwujące) więc z oczywistych względów postanowiłem zmienić pasoszelki na kamizelkę (Maritime CIRAS).

Planuję sprowadzić kamizelkę Eagle Ind. na stronie producenta widnieje:

"Pomiary w klatce piersiowej: Medium 38" - 46" (97 - 117cm), Large 44" - 52" (112 - 132cm), X-Large 54"- 60"(137 - 152cm)"

Mój obw klatki: 94cm (oczywiście nie kwalifikuje się do żadnej z grup :P).

Mierzyłem kamizelkę kolegi firmy Condor rozmiar M i była ciasna a jednocześnie za krótka (jestem dość wysoki).

Więc pytania:

1. Jak się mają rozmiary kamizelek firm typu Flyye lub Condor do Eagle ?

2. Czy rozmiar kamizelki również ma wpływ na jej wysokość ?

3. Do jakiej wysokości powinna sięgać kamizelka, jak nisko powinien być osadzony pas biodrowy ?

4. Czy ktoś z kamizelką od Eagle może podesłać jakąś rozmiarówkę wysokości kamizelki (np. ilość taśm) ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jeśli nie masz brzucha większego niż klaty to bierz M. Kamizelki mają dość duża możiwość regulacji, także o nic bym się nie martwił. Ja przy 103 w klacie 85 w brzuchu i 190 wzrostu noszę M i zdarza się, żę musze kombinować jak zmniejszyć obwód kamizelki bo kończy się regulacja.