zasiewek Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Cześć. Mam problem z moją repliką, mądry kumpel chciał się nią pobawić i tak odciągnął dźwignię przeładowania że urwał razem z końcówką cylindra. Ogółem rzecz biorąc nie wiem czy jest sens zakupu cylindra, czy cała replika nadaje się do kosza bo razem z dźwignią zamka odleciały kawałki metalu(chyba coś do części dźwigni do trzymania cylindra i dźwigni razem). Widziałem już posty o tym że " nie mogę odciągnąć zamka w moim MB-01", ale żadna z odpowiedzi nie jest satysfakcjonująca, dlatego zwracam się do was po odpowiedź. Niżej wstawiam zdjęcia cylindra, a raczej tego co z niego zostało. P.S. czy w miejscach oznaczonych czerwoną ramką(na zdjęciach) powinny się znaleźć jescze jakieś elementy(to jest to coś co wypadło z repliki razem z dźwignią zamka) i czy cylinder będzie trzymać w takim układzie. Z góry dzięki za przydatne odpowiedzi. :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Kup po prostu nowy cylinder, jak nie znajdziesz to mam wzmocniony na sprzedaż. Cena stocka używki to ok. 20zł w zależności od stanu. Quote Link to post Share on other sites
zasiewek Posted August 7, 2014 Author Report Share Posted August 7, 2014 Mikadorus, co do cylindra i zakupu to nie ma problemu chodzi mi głównie o to czy bedzie trzymał i nie będe musiał kupować całego zespołu cylindra razem z rączką itd. Ale mimo to dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Odkręć śrubę z tyłu, bo dużo by tu tłumaczyć. Rozumiem o co chodzi i dlatego tak napisałem. Nie bój żaby panie nowy. Ten trzpień jest integralną częścią cylindra. Cylinder to nie sama pusta rurka ale też tuleja na końcu na którą nasuwasz rączkę przeładowania, którą trzyma zamek, a zamek trzyma się na śrubie. Jebło mocowanie cylindra z tyłu i tyle. Ze zdjęć w żadnym wypadku nie wynika, że stało się coś więcej. To typowa usterka dla cylindrów w snajperkach. Edited August 7, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
zasiewek Posted August 7, 2014 Author Report Share Posted August 7, 2014 Dzięki panie, jakbyś bliżej mieszkał to miałbyś w realu a tak to tylko wirtualne piwo. A temat do zamknięcia bo jutro jade po cylinder ^^ Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 (edited) Spoko, BTW - usuń drut z prowadnicy i wstaw zwykłą śrubę (chyba M6). Stockowa śrubka jest wydrążona by ten drut mógł przez nią przechodzić... no i potrafi pęknąć i podbić oko, zniszczyć zabawę na początku manewrów itp. Edited August 8, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts