KubaRK Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Witam, jest to moj pierwszy post więc chciałbym pozdrowić wszystkich. Przejrzałem wszystkie tematy o magazynkach i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Rk-01w (Gorąco polecam tą replikę) i wszystko ładnie śmiga ale niestety mam problem z magazynkiem. Naładowanem go do granic jego możliwości (ok. 450 kulek) i strzelałem. Oddałem około 420 strzałów i karabin przestał strzelać. Oczywiscie pamiętałem o podkrecaniu go. Stockowy mag nie podaje ostatnich 20-30 kulek (używam 0,25 G&G) Sytuacja sie powtarzała i prosze Was. Prosiłbym jeszcze o powiedzenie mi jak rozkręcić ten magazynek. Z góry, dziękuje! :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 (edited) Po pierwsze. Jak przestała replika strzelać? Mag nie podaje? Nie podkręca? Replika padła? Czy może bateria? Bo nie wiem o co chodzi :D. Jeśli zrozumiałem dobrze i chodzi o to że mag nie podkręca tych ostatnich 20 kulek. To tak to jest normalne w replikach ak i ich hicapach, każdy hicap nie podaje do końca. Edited August 10, 2014 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Jak ma niby podać ostatnie 30 kulek, jak nic ich już nie popycha dalej? Trochę myślenia. Quote Link to post Share on other sites
KubaRK Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Ok, dzieki za pomoc.... A midy i lowy podają do końca? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Tak Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 (edited) Przy stosowaniu midów lub lowów zostaną pewnie trzy kulki, ale nie w magazynku, a w replice. Kulki wyjdą z magazynka i będą w takiej rurce doprowadzającej kulki do wnętrza komory HU skąd byłyby wystrzelone, ale już nic ich nie dopcha na to miejsce (bo sprężyna nie "wyjdzie" z magazynka) więc tych kilku kulek nie wystrzelisz (chyba, że odwrócisz replikę do góry nogami - wtedy grawitacja pomoże). Edited August 10, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
KubaRK Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Rozumiem. A do Aksu Boyi to najlepiej Cymy prawda? (Chodzi mi o midy) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts