Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika przestała działa(g36c jg)

Recommended Posts

Witam, dziś na strzelance replika nagle przestała strzelać ;/

Okazało się że kabelki się leciutko naderwały (dosłownie to 2 te nitki miedziane w kabelku) Czytałem że to nie jest przyczyna tego że przestała strzelać.. Tak jakby nie ma prądu w cale (nie, nic z gb bo nic nie szura itp. gdy klikam na spust). Jakieś jeszcze przyczyny ? Rozebrałem replikę do gb i nie wiem co dokładnie sprawdzać. Silnik nie wiem czy nie urwał się ten kabelek bo jest trudny dostęp w G36C JG0538. Sprawdzałem i bez bezpiecznika tak samo jest.

Z tego co opisałeś to problem może leżeć w baterii, kablach, stykach, silniku. Sprawdź wszystko po kolei.

Miernikiem lub na innej replice czy baterie faktycznie są sprawne, czy kable nie są nigdzie uszkodzone, czy styki przewodzą, jak będziesz miał napięcie na kablach co dochodzą do silnika, to wina silnika.

Jak nie wiesz co zrobić, nie kombinuj bo możesz jeszcze bardziej popsuć. Jak na gwarancji to odeślij, jak nie to szukaj serwisu/serwisanta.

Edited by Huba_lbn