marcel1231 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Witam, dziś na strzelance replika nagle przestała strzelać ;/ Okazało się że kabelki się leciutko naderwały (dosłownie to 2 te nitki miedziane w kabelku) Czytałem że to nie jest przyczyna tego że przestała strzelać.. Tak jakby nie ma prądu w cale (nie, nic z gb bo nic nie szura itp. gdy klikam na spust). Jakieś jeszcze przyczyny ? Rozebrałem replikę do gb i nie wiem co dokładnie sprawdzać. Silnik nie wiem czy nie urwał się ten kabelek bo jest trudny dostęp w G36C JG0538. Sprawdzałem i bez bezpiecznika tak samo jest. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 A batka sprawna i naładowana? Jak możesz to sprawdź batkę na innej replice i inną batkę na Twojej replice. Quote Link to post Share on other sites
marcel1231 Posted August 18, 2014 Author Report Share Posted August 18, 2014 Ja mam 2 batk ioby dwie dopiero co naładowane i dalej nie działa Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) Z tego co opisałeś to problem może leżeć w baterii, kablach, stykach, silniku. Sprawdź wszystko po kolei. Miernikiem lub na innej replice czy baterie faktycznie są sprawne, czy kable nie są nigdzie uszkodzone, czy styki przewodzą, jak będziesz miał napięcie na kablach co dochodzą do silnika, to wina silnika. Jak nie wiesz co zrobić, nie kombinuj bo możesz jeszcze bardziej popsuć. Jak na gwarancji to odeślij, jak nie to szukaj serwisu/serwisanta. Edited August 18, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts