trurl Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Spotkał mnie dzisiaj spory problem, a mianowicie otrzymałem moją nową CM049J z połamanym bezpiecznikiem. Powiecie, że powinienem odesłać, ale po pierwsze nie chcę czekać kolejne 2-3 tygodnie na przesyłkę, a po drugie jest to chyba raczej usterka łatwa do naprawienia (o ile wie się jak). No i tutaj pojawia się pytanie: Jaki bezpiecznik jest w CM049J? (wiem, że powinienem wyjąć i sprawdzić, ale póki co nie mogę) Czy bezpiecznik w ogóle jest potrzebny? Czytałem gdzieś, że ludzie wyjmują bezpieczniki bo poprawia to szybkostrzelność i niezawodność. Czy to prawda i mogę bez obaw połączyć kable bez bezpiecznika? Quote Link to post Share on other sites
trurl Posted August 22, 2014 Author Report Share Posted August 22, 2014 (edited) (właśnie zauważyłem że zły dział, przepraszam i proszę o przeniesienie do "Problemy i serwis") Edited August 22, 2014 by trurl Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Wywal ten bezpiecznik z obwodu. To totalnie zbędny bubel. Z resztą kolega kiedyś sprawdzał jak to działa i przy airsoftowym prądzie 10V doszedł do 100A, a bezpiecznik nadal się nie przepalił, jedynie rozgrzał do czerwoności... Ja wywaliłem to ze wszystkich swoich replik jakie mam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts