JunglerMan Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Witam, czy ta replika będzie dobra? - http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html Jeśli nie to proszę podajcie mi jakąś fajną m-kę :P Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 W tej cenie to tylko specna.Jeśli chcesz to do lasu ok, ale do CQB jest wymagana zmiana sprężyny na słabszą a to wymaga wyjęcia całego gb, co z kolei wymaga trochę kombinowania. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted August 22, 2014 Author Report Share Posted August 22, 2014 Niee, chcę ją do lasu :) Chciałbym mieć dłuższą lufę, czyli jak przedłużę wewnętrzną, i dodam tłumik będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 (edited) W tej cenie [z eMek - dop. MarekMac] to tylko specna.Jeśli chcesz to do lasu ok, ale do CQB jest wymagana zmiana sprężyny na słabszą a to wymaga wyjęcia całego gb, co z kolei wymaga trochę kombinowania. Proszę tu nie pisać głupot. Żadna zmiana sprężyny nie jest wymagana. U mnie w CQB może się strzelać nawet mając 500fpsów więc wszystko zależy od lokalnych zasad. Autorze tematu, zorientuj się jakie są w Twojej okolicy lokalne zasady - są miejsca gdzie jest limit 350fpsów przy strzelaniu w budynkach (CQB), ale są też miejsca gdzie ograniczenia są inne lub nie ma ich w ogóle. Edytuj: Chciałbym mieć dłuższą lufę, czyli jak przedłużę wewnętrzną, i dodam tłumik będzie ok? Zależy jak przedłużysz - jeśli jakąś badziewną lufą to nie widzę sensu. Może rozejrzyj się za innym modelem Specny - wewnętrznie wszystkie są takie same, ale różnią się długością lufy i wyglądem zewnętrznym) Edited August 22, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted August 22, 2014 Author Report Share Posted August 22, 2014 Ten wygląd zewn. mi najbardziej odpowiada, ale nie ma takiego z dłuższą lufą, dlatego chcę przedłużyć :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 (edited) Po co Ci ta dłuższa lufa, długość w replikach ASG ma znikome znaczenie dla osiągów (to nie sex), jeśli już, to wymień na lufę precyzyjną, ale dobrą :icon_exclaim: Edited August 22, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted August 22, 2014 Author Report Share Posted August 22, 2014 Okej, później wam napiszę co i jak :icon_smile: Właśnie lufę chcę jakąś 10-15cm dłuższą żeby zmieścić tłumik, bo chcę żeby replika była dłuższa, taka bardziej mi się podoba. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Ok, nikt Ci nie broni przedłużać tylko zastanów się nad sposobem w jaki to zrobisz. Bo możesz wstawić badziew (lub stock - to co masz tylko dłuższe) i to nie da Ci absolutnie żadnej zmiany w celności (a kosztować będzie) albo możesz wstawić jakąś preclufę i mieć lepszą celność. Jaką lufę wstawić? Poszukaj na forum bo, jak ze wszystkim, są różne firmy produkujące produkty różnej jakości. Wydłużając lufę zainteresuj się też cylindrem. Lektura na wieczór. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts