Schon Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Cześć. Mam pewien problem, kupiłem akumulator Ni-Mh 2/3A 1100mAh 8.4 bez ładowarki i problem polega na tym ze nie wiem jaką ładowarkę kupić do tego akumulatora. Jeżeli ktoś wie jaką ładowarkę kupić to proszę o pomoc (o nazwę lub link do produktu) Z góry dziękuje i przepraszam za błędy. Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 Zapomniałem dodać że jest to akumulator Lipo Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 [...]Ni-Mh 2/3A 1100mAh 8.4 [...] Zapomniałem dodać że jest to akumulator Lipo To w końcu NiMH czy LiPo? Kup Imaxa B6 albo Redoxa Alpha i będziesz miał elegancki sprzęcik, który naładuje i LiPo i NiMH. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Nie wiadomo jaki budżet, powiedz ile masz pieniędzy, a będziemy mogli Ci doradzić. Jeśli w okolicach 100-200 złotych, to tak jak napisał przedmówca - iMAX lub Redox. Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Mam do wydania 100zł ale mogę wydać trochę więcej. (Osoba od której kupiłem tą baterie napisała mi że jest to LiPo a na akumulatorze pisze Ni-Mh to ja już sam nwm) Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Sam posiadam ładowarkę Redox Alpha v2, którą polecam, a mieści się mniej więcej w twoim budżecie :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Skoro na akumulatorze pisze NiMH to zapewne jest to NiMH. W dodatku wskazuje na to napięcie - 8,4V - LiPo nie mają takiego napięcia. I trzecia rzecz - ile wtyczek ma ta bateria? Jeśli jedną jest to NiMH, LiPo chyba zawsze ma dwie. Kto Cie oszukał? Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Akumulator ma 2 wtyczki. 1 to mała tamiya. Druga jest mniejsza(bardzo mała) i ma trzy kabelki. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Taka wtyczka? Jeśli tak to jest to wtyczka balansera i występuje ona w LiPo, a nie w NiMH. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Wrzuć zdjęcie baterii to będzie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Bateria ma wejście mała Tamiya oraz taką jak pokazał MarekMac a na bateri pisze Ni-Mh Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 No to Ci mówimy, że takich pakietów się nie robi, ale może to jakieś dziwactwo o którym nikt nie słyszał dlatego tym bardziej wrzucenie zdjęcia pomoże. Ale tak jak pisali koledzy powyżej, kup jedną z proponowanych przez nich ładowarek. Cokolwiek to jest, naładujesz to wskazanymi przez nich urządzeniami. Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Moja bateria wygląda jak ta http://gunfire.pl/product-pol-1152205030-Akumulator-LiPo-1300mAh-11-1V-20C-stick.html tylko ze pisze na niej NiMh a nie LiPo Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Czyli jest taka kwadratowa? Nie ma walcowatego kształtu (albo kształtu będącego złożeniem 2 walców)? Quote Link to post Share on other sites
Schon Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Wszystko się już wyjaśniło(bateria została zawinięta w folie z napisem NiMh a jest to LiPo.) Sprzedawca uszkodził opakowanie i wymienił na inne. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts