Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Akumulator do Cm.032 (M14)

Recommended Posts

Witam

Jest to mój pierwszy post na tej stronie więc jeśli coś nie tak napiszę to proszę o wybaczenie.

A więc... Chcę zacząć przygodę z ASG, problemu z wybraniem repliki nie miałem wielkich i wybrałem Cm.032 (tak dokładnie to to http://www.militaria.pl/cyma/karabin_szturmowy_aeg_(cm032)_g_p9215.xml). Lecz słyszałem że stockowe akumulatory starczą na około 10 min. I tu moje pytania

1. Czy to prawda?

2. Jeśli to prawda to jaki akumulator polecacie dokupić?

1. Nie, chyba, że fullauto na hicapie, choć prędzej pójdą kable/silnik/bezpiecznik.

2. Do stockowego m14 kup lipo 7,4- ale pamiętaj, że wymaga ono specjalnej ładowarki mikroprocesorowej. To drogi (PRZYNAJMNIEJ 100 zł), lecz opłacalny zakup- lipole działają nawet w -20°C, ale uwaga na bebechy (mi ustąpił tłok).

Pamiętaj o ATESTOWANEJ ochronie oczu oraz dobrych kulkach (polecam 0,25g firmy G&G)

Edited by pan kozaq

Pasuje na pewno, jeżeli kupujesz standardowe m14 to masz miejsce na aku w kolbie. Ile wytrzyma- zależy jakiego kupisz (chodzi o parametry: miliamperogodziny {mAh} oraz Kulomby {C}- im więcej, tym lepiej, w przypadku Woltów {V} niekoniecznie)- 850 mAh powinno wytrzymać jedną strzelankę, a przy 5000 mAh aku możesz ładować raz na miesiąc (biorąc pod uwagę, że strzelasz się 4 razy w miesiącu).