mykail Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Cześć. Mam nadzieję, że temat wylądował w dobrym dziale. Wczoraj z nudów zrobiłem sobie coś takiego w "kadzie". Podstawa szczerbinki do AKS74U DBoys/Boyi w systemie VFC. W dalszych planach mam scalenie jej w jeden element z obsadą lufy, nie wiem tylko czy to dobry plan ale, jak to mówią, raz kozie śmierć. Jak to bywa, starałem się robić najdokładniej jak umiałem. Jeszcze tylko musze wyeksportować do plików czytanych przez CNC. Google Drive Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 A mamy tu kogoś na forum , kto drukuje elementy customowe robione w programach do 3d? ogółem model się prezentuje całkiem fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Pytanie, czy jest sens, skoro ten element można w dobrej cenie dostać i z alu, i ze stali (choćby u mnie :P). lepszym pomysłem byłoby robienie atrap suwadła czy nawet pełnych suwadeł, bo o oba stalowe bardzo, bardzo ciężko. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Osobiście tez się zajmuje grafiką 3d , a zawsze mi się śniło zrobienie kolby w stylu ak 12 do mojego aksu. W sumie dlatego się o tego czarodzieja - drukarza pytam. A pomysł z suwadłami jest całkiem niezły i znów masz rację że jest ich mało. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 27, 2014 Author Report Share Posted August 27, 2014 Suwadła nie mam, żeby zrobić więc raczej będzie ciężko. A co myślicie nad jednolitym bloczkiem obsada lufy+podstawa szczerbinki? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Stalowe lufy też miałyby branie, bo boyi już nie produkuje. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 27, 2014 Author Report Share Posted August 27, 2014 (edited) No to fart chciał, że mam właśnie jedną na "warsztacie" :icon_smile: Powiedz mi tylko jaki tam jest gwint. Edited August 27, 2014 by mykail Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 14mm CCW, ale skoku nie pamiętam... :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 (edited) M14 x1 lewy. Co do bloczku. Plany, planami, ale znajdź obrabiarkę, i osobę która to zrobi w normalnej cenie. Ja mam dostęp do maszyn, ale szkoda zachodu na detaliczne zlecenia. Co do drukowania. Dread drukuje detale. Ale kolbę to wolałbym w Alu, lub stali, aniżeli z absu. Edited August 27, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 (edited) Jako że nie jestem jeszcze biegły w 3D to trochę mi to zajęło. Lufa AKS74U DBoys/Boyi i #2 do własnoręcznego narżnięcia pod piny. Od razu zapytam: Ma ktoś dojście do tokarki po kosztach? Chętnie bym się sam zaopatrzył w taką lufę. Zastanawiam się tylko, jaką średnicę ma mieć lufa pod nagwintowanie ale chyba 14 skoro gwint ma 13,75mm średnicy. Napisano 28 sierpień 2014 - 13:29 W drodze blokada dolnej okładziny z uchem to pasa nośnego...by nie obciążać specjalnie ZnAl'owych muszek. Napisano 28 sierpień 2014 - 15:00 Widzę już błąd w konstrukcji lufy. Chińczycy zaprojektowali ją by sie łamała. Jak zauważycie, pomiędzy gwintem a resztą lufy jest przewężenie - ścianka ma tam AŻ 0,5mm grubości. Poprawię to wieczorem bo nie potrzeba tyle uskoków tym bardziej, że śrubka od przejsciówki trzyma się dalej. Poza tym można sobie pilnikiem rowek zrobić. Czy brać jakąś poprawkę w wymiarach na powłokę farby? Edited September 1, 2014 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 31, 2014 Author Report Share Posted August 31, 2014 Szyna Picatinny na pokrywę komory zamka: jpg, jpg Pierścień trzymający dolny chwyt przedni, wersje bez oczka na pas, z 1 punktem i z dwoma: 0Pjpg, 1Pjpg, 2Pjpg Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 (edited) cyk- podsatwa szczerbinki zrobiona w autocadzie ;-) http://www.fotosik.p...55b45cd4d5.html Skok gwintu: dia. 14x1 metryczny. Po reszte odstylam do tabel Edited September 1, 2014 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted September 1, 2014 Author Report Share Posted September 1, 2014 Ponawiam pytanie. (a może nie pytałem) Ma ktoś drukarkę i mógłby wydrukować jakieś pierdoły czy mam swoją robić? Najlepiej KRK. Chciałbym to sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts