jakubpoz Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 (edited) Witam Poszukuje jak najtańszego adaptera bądź kompletnej kolby m4 z adapterem do cm048? Ile coś takiego by kosztowało? Może ktoś na forum zajmuje się wykonywaniem tego typu rzeczy? Edited August 27, 2014 by jakubpoz Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Nie ma tanio, każdy adapter to sporo pracy a gotowe rozwiązania trochę kosztują. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Witam Poszukuje jak najtańszego adaptera bądź kompletnej kolby m4 z adapterem do cm048? Ile coś takiego by kosztowało? Może ktoś na forum zajmuje się wykonywaniem tego typu rzeczy? Na deal extreme są dostępne takie adaptery. Pasują do repliki ze stałą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 W tym sklepie widziałem adaptery ale do kbk akm, a nie do replik, zresztą mam taki adapter i miałem sporo pracy i zabawy aby tak przerobić jego i replikę aby obydwoje pasowali do siebie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 No to albo ja mam wybitne szczęście albo ty dwie lewe ręce. Musiałem wywiercić jedną dziurę i szafa gra. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Wrzuć fotkę lub linka o który adapter Ci chodzi. Bo cm 0,48 ma przecież tradycyjny ogon i aby wpasować w niego adapter dedykowany do ostrego kbk akm trzeba ciąc adapter jak i ogon w replice, a najlepiej roznitować go, pociąć spasować, powiercić i dopiero skręcić wszystko razem. Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 (edited) A co myślicie o pomyśle, aby przewiercić prowadnicę kolby od m4 tak jak tu: Czy to się sprawdzi? Jak z wytrzymałością i stabilnością? Paczaj i podziwiaj. Jeszcze trzeba przyszlifować boki pierścienia dociskowego, żeby wlazł on w korpus. Edited August 28, 2014 by jakubpoz Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 A kto ma wiedzieć jak dobrze to zrobisz? Generalnie patent jest sprawdzony i działa. W razie czego na wgc jest nylonowy adapter aps, który gra i buczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts