BBombello3 Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Witam. Przeszukałem sporo podobnych tematów ale wszędzie jest problem z ogniem pojedynczym a u mnie o dziwo nie działa automat. Otóż na ostatniej strzelance automat działał jak należy do pewnego momentu kiedy to na "auto" spust był zablokowany bądź jak już udało się wcisnać to zero reakcji, teraz zarówno na "auto' jak i "semi" strzela pojedyńczym. Jak myslicie co może być wyrobione ?? ( replika ma już przebieg jak stary ŻUK :P Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Sprawdziłbym płytkę selektora ze sprężynką i czy przypadkiem nie przestawiły się krzywki zmiany trybów ognia. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Ja obstawiam złą synchornizację zębatek selektora. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 Tak ale nie poprzestawiały się same po za tym rozebrałem mechboxa wyczyściłem wypodkładkowałem i poskładałem jak należy... Wyrobiony przerywacz by skutkował raczej brakiem ognia pojedynczego a tu ciągłego nie ma :P Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Nikt słowem z nas nie wspomniał o przerywaczu... :teeth: Skoro przed rozebraniem działało a po złożeniu już nie, znaczy to że źle coś złożyłeś :P Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 Przeczytaj to co napisałem na początku auto działało w trakcie gry ale się w trakcie tejże gry zebało :P Na początku blokowało tylko spust ale po czasie zarówno na auto jak i semi strzela pojedynczym ;) A swoją replikę potrafię złożyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 No to wyjmij GB, przesuń płytką selektora i sprawdź czy ta podnosi przerywacz do góry i sprawdź czy wali na auto. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 I okazuje się, że verb miałeś rację :P Na płytce selektora było ledwie widoczne peknięcie, które uginało się pod wpływem nacisku przerywacza. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts