Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z cymką 028 a

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Kupiłem jakieś 2 miesiące temu cymę 028a. Wszystko było z nią w porządku aż do wczoraj kiedy to podczas ustawiania kolimatora zauważyłem, że replika straciła jakby na mocy. Po jakimś czasie strzelała już na odległość 2-3 m. Kumpel ma ta samą wersję cymki więc od razu sprawdziliśmy, czy nie ma problemu z baterią. Nic z tych rzeczy. Zauważyłem, że czasem wystrzeliwuje naraz 2 kulki, czasem nawet 3. Spróbowałem na jego magazynku i dalej to samo. Z wyciągniętym magazynkiem słychać, że z silnikiem wszystko w porządku. Sprężyna wydaje się, że też chodzi bez zarzutu. Pierwszy strzał leci elegancko. Problem pojawia się dopiero przy drugim i kolejnych. Z każdym kolejnym strzałem kulka spada coraz bliżej. Jeżeli komuś zdarzyła się podobna usterka lub wie jak sobie z nią poradzić, proszę o pomoc.

U siebie w 028 mam przezroczystego Guardera i jest fajnie. Od razu przy wymianie gumki zrób teflon fixa, usztywnienie lufy wewnętrznej i ew. luzów body. Modyfikacje te można zrobić przy pomocy taśmy teflonowej (koszt do 5zł) i taśmy klejącej - tanie, a przyjemne.

Edited by MarekMac