GreenPuchacz Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Witam wszystkich, Kupiłem jakieś 2 miesiące temu cymę 028a. Wszystko było z nią w porządku aż do wczoraj kiedy to podczas ustawiania kolimatora zauważyłem, że replika straciła jakby na mocy. Po jakimś czasie strzelała już na odległość 2-3 m. Kumpel ma ta samą wersję cymki więc od razu sprawdziliśmy, czy nie ma problemu z baterią. Nic z tych rzeczy. Zauważyłem, że czasem wystrzeliwuje naraz 2 kulki, czasem nawet 3. Spróbowałem na jego magazynku i dalej to samo. Z wyciągniętym magazynkiem słychać, że z silnikiem wszystko w porządku. Sprężyna wydaje się, że też chodzi bez zarzutu. Pierwszy strzał leci elegancko. Problem pojawia się dopiero przy drugim i kolejnych. Z każdym kolejnym strzałem kulka spada coraz bliżej. Jeżeli komuś zdarzyła się podobna usterka lub wie jak sobie z nią poradzić, proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Zmień gumkę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 (edited) U siebie w 028 mam przezroczystego Guardera i jest fajnie. Od razu przy wymianie gumki zrób teflon fixa, usztywnienie lufy wewnętrznej i ew. luzów body. Modyfikacje te można zrobić przy pomocy taśmy teflonowej (koszt do 5zł) i taśmy klejącej - tanie, a przyjemne. Edited August 31, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts