Cytrek Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Witam ! Ostatnio niestety pada mi bateria w moim kałachu trochę za szybko mimo ładowania aż do końća (pada po ok. 30 minutach). Owszem jest to stockowa bateria i stąd pytanie do Was jaką ładowarkę polecacie kupić lub jaką lepszą baterię i do niej ładowarkę. Myślałem o LI-Po ale nie wiem jak ją zamontować. Za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 LiPo montujesz tak jak NiMha tylko musisz dobrać LiPo z wtykiem takim jak w replice (albo zmieniać wtyki). Do tego ładowarka - np. Imax B6 albo Redox Alpha v2. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Określ ile chcesz przeznaczyć pieniędzy, jeśli budżet pozwala Ci na podane wyżej przez Marka ładowarki, to jest to najlepszy wybór w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Cytrek Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 Okej dziękuje za odpowiedź :). Niestety LiPo na rzie nie wiem jakie dobrać gdyż nimH używam sticka,a żadnych takich LiPo nie widziałem. Ale jestemm jeszcze nowy w temacie więc na pewno istnieją tego typu produkty, o których nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 (edited) Jaka to replika? LiPo Redox 7,4V 1200mAh, 20C; wymiary sklepowe (wg GF) - 125 x 20 x 11mm; wymiary mojej batki 124 x 18 x 9mm - Cyma 028 B - pod dekiel pasuje. Uwagi: Na szerokość mój akumulator jest właściwie na styk - obawiam się, że gdyby szerokość była taka jak podał sklep (2mm większa niż u mnie) batka mogłaby nie pasować. Dodatkowo stockowo w batce kable są długie i to one głównie utrudniają upchnięcie batki pod deklem (wchodzi, ale trzeba się trochę nagimnastykować przy upychaniu kabli) dlatego zalecam skrócić je. Ja zamiast sticka używam ww. batki. Edited September 6, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Cytrek Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 Dziękuję za odpowiedź :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts