walther38 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Mam tego Colta od jakiegoś czasu i sprawuje się dobrze. Ale zachciało mi się wymienić lufę wewnętrzną na lepszą. I tu problem - tych obu luf nijak nie daje się rozdzielić. Są połaczone pinem nie dającym się wyjąć. Może ktoś ma pomysł jak to zrobić w miarę delikatnie i nie niszcząco. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Próbowałeś podważyć zaczep? Może na tyle jest w stanie się ugiąć. Poza tym, masz już tą lufę do wymiany? Bo nie jestem pewien czy standard TM podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted September 10, 2014 Author Report Share Posted September 10, 2014 Cała rzecz polega na tym, że nie jest to patent TM, Bella, Wella czy KJW ani patent "klocuszkowy" WE i SRC. Trochę się odgina ale tak na 1/2 wystającej części pina (ramię jest za krótkie w porównaniu z TM). Dalej się boję bo znal trzaśnie. Może są inne triki. Pisałem już do nich ale oni chyba po angielsku nie kumają. Chyba napiszę po chińsku. A co do nowej lufy to jest wiele kustomowych z polerowanym wnętrzem i 6,02. Quote Link to post Share on other sites
Highlander Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Witam:) mam pytanie , czy już wymieniłeś tą lufe w Colcie KWC, bo ja w swoim już wymieniłem i niestety żadnej nie dopasowałem, musiałem przerobić na tokarni lufe z elektryka :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted October 8, 2014 Author Report Share Posted October 8, 2014 Nic nie zrobiłem. Same głupie pomysły mi podsyłają :icon_mad: Lufy nie zmieniłem ale osiągnąłem cel - oddzieliłem za dużą lufę zewnętrzną od wewnętrznej. Teraz mogę wstawić odpowiednio dorobioną (mniejszą) lufę do mojego Visa ASG BB :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Highlander Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Ja za pierwszym razem odgiąłem Znal i wyciągnąłem siłą komore i lufe wewnetrzną ale też byłem w strachu że pęknie. Później Dexter spiłował mi ten bolec co pokazujesz na zdjęciu ( to nie pin) obrotową szlifierką i teraz sobie bez problemu wymieniam lufe etc. Wiec taki zabieg trzeba zrobić ostatecznie i wtedy jest ok :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts