Peruskough Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Cześć, mam problem z włożeniem silnika do swojego M4 GFG03. Rozkładałem replikę w sumie po raz pierwszy - był problem z selektorem ognia, więc zabrałem się do roboty. Problem jest taki, że po złożeniu mam problem z włożeniem silnika - po włożeniu nie czuć sprężyny, a on się klinuje. To pewnie wina kabli, więc pytanie - co mam z nimi zrobić? Jak je ułożyć? Czy może inaczej to zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Edited September 12, 2014 by Peruskough Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Tu masz jak powinno to wyglądać z kablami. Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Dobra sprawa załatwiona... Ale jest teraz gigantyczny problem - po podłączeniu baterii mosfet zaczął iskrzyć i śmierdzieć spalenizną- natychmiast ją odłączyłem. co się dzieje? Czy to możliwe, że to wina tego, że do złych wtyków silnika kable podłączyłem (w sensie na odwrót), czy gdzieś kabel przytrzasnąłem? Edited September 12, 2014 by Peruskough Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Najwidoczniej źle złożyłeś mosfeta i tyle . Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Najwidoczniej źle złożyłeś mosfeta i tyle . Nie dotykałem go, w tym problem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zrobiłeś gdzieś zwarcie, pewnie przyciąłeś kable w GB. Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Więc mam pytanie, jest jakiś konkretny sposób na prowadzenie kabli? Baterię mam w chwycie przednim, a kable trochę długie są. Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Wszystko posprawdzałem, nie ma szans żeby kable przycięte gdzieś były. Popoprawiałem je i nadal to samo. Od razu mówię, że nic nie grzebałem w Gearboxie ani z żadną elektroniką. Po prostu dokręcałem selektor ognia. W czym problem? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 A przy silniku nic się nie uszkodziło? Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 prawdopodobnie spaliłes mosfet Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 13, 2014 Author Report Share Posted September 13, 2014 Przy silniku się nic nie uszkodziło. A mosfet dlaczego miałby się spalić? Sam z siebie chyba nie za bardzo. Czyli co? Oddawać do serwisu, czy jakiś znajomy złota rączka co się na elektronice zna pomoże? Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Ale jest teraz gigantyczny problem - po podłączeniu baterii mosfet zaczął iskrzyć i śmierdzieć spalenizną- natychmiast ją odłączyłem. c Po tym mówię że Spaliłeś mosfet . Skoro iskrzył i śmierdzi spalenizną to można pójść na logike :) Na twoim miejscu jak bym się nie znał to łapek bym nie pchał w gb :) oddaj na serwis . Polecam asgrevolution . Quote Link to post Share on other sites
Peruskough Posted September 16, 2014 Author Report Share Posted September 16, 2014 Po tym mówię że Spaliłeś mosfet . Skoro iskrzył i śmierdzi spalenizną to można pójść na logike :icon_smile: Na twoim miejscu jak bym się nie znał to łapek bym nie pchał w gb :icon_smile: oddaj na serwis . Polecam asgrevolution . Gearboxa nie rozkręcałem, nie tykałem. Miałem problem z selektorem ognia więc rozkręciłem replikę. A teraz pytanie: czy mosfet jest niezbędny? czy mogę go wyciagnąć i bawić się do momentu do póki nie kupię nowego? Faktycznie jest zwarcie, a mosfet spalony i teraz pytanie czy jak wymienię uszkodzony kabel i mosfet wyrzucę to mogę normalnie grać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts