Komun Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Od kolegi mojego ojca z pracy dostałem za free replikę FN Fal para , replika jest tuningowana , lecz mam problem z komorą hop up . Komora jest taka sama jak w g36 ( tak przynajmniej mówi mój kumpel który posiada g36 :icon_biggrin: ) , problemem jest wypadający "ślimak " który uniemożliwia regulacje . Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Ślimak przeciež jest dopychany lufą zewnętrzną... Jak założysz do repliki to nic nie wyleci. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Pierścień regulacyjny domknięty jest przy pomocy klipsa lufy wewnętrznej. Komora zaś ma oring pod ślimakiem aby ten nie latał i majtał się podczas strzelania powodując rozregulowanie ustawień HU. Quote Link to post Share on other sites
Komun Posted September 18, 2014 Author Report Share Posted September 18, 2014 Problem już rozwiązany :D Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Tzn? że nie było problemu? Quote Link to post Share on other sites
Komun Posted September 20, 2014 Author Report Share Posted September 20, 2014 Problem znikł po zmianie zacisku na lufę w komorze hop . Ten wcześniejszy był za mały :D . zamieniłem go na zacisk odd mojej m4 w która pożycz mój kupel i dosłownie wystrugał on do niej ten zacisk . Nowy zacisk jest tak duży że ślimak ledwo wchodzi i się obraca ale trzyma hopa i nie wypada Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts